PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

novice

2016-01-22 09:02:51
MAŠKARADA METELKOVA, Pustni torek 9.2.2016

Na Metelkovi že tradicionalno praznujemo Pust. Ob tem prazniku se z veseljem spominjamo, kako so nas mestne in državne oblasti pustile, da sami rešujemo preštevilne probleme, skrbimo za infrastrukturo, stavbe in dvorišče. Bolj pozorni obiskovalci Metelkove zlahka opazijo, da se je stanje od takrat precej izboljšalo. Na tem primeru "dobre prakse" opažamo, da je to za Metelkovo ne samo najcenejše, temveč tudi najbolj učinkovito. Pričakujemo, da se metoda "pustiti" aplicira na vsa področja našega delovanja.

 
Seveda, če se ozremo v zgodovino, na Metelkovi ne moremo spregledati neprecenljivosti predvolilnih in podobnih investicij s strani oblastnikov, ki so ob svojih neprekosljivih “izvajalcih” ter “podizdajalcih” izvedli celo goro čudovitih gradbenih in drugih projektov. Zanemarljive malenkosti (kot npr., da se še zmeraj ukvarjamo s sanacijami posledic teh dragocenosti, ki poleg dragega časa in energije zahtevajo tudi dragi denar) nam ne bi smele skaziti spominov na te lepe čase. 
 
Nasprotno, ravno ti projekti še dandanes predstavljajo neizčrpni vir inspiracije za umetniško ustvarjanje. Marsikateri stripi, gledališke predstave, cirkus, itn., bi brez pomoči naših vrlih oblastnikov ostali brez svoje absurdne tragikomične note, ki jim daje posebno izvirnost in vrednost.Tukaj so še druge, neizmerljive kvalitete, ki smo jih takrat pridobili. Zagotovo ste bili velikokrat tudi sami priča zelo romantičnemu vzdušju, ko na polovici vašega naljubšega koncerta naenkrat "vrže ven" glavno varovalko ter nenadoma nastopi tema in tišina! Prepričani smo, da je ob takšnih priložnostih (ko se je čakalo na dežurno službo Elektro Ljubljane) nastalo večje število otrok. Zaradi tega smo si od Inštituta za demografsko rast pridobili zlato značko. Naše dosežke na področju dviga rodnosti oblastniki, po novem pa tudi sosedje, zelo cenijo ter za prekinjanje koncertov znajo poskrbeti lastoročno ali pa s pomočjo modrih posrednikov v modrem. 
 
Center Ljubljane je že dosegel svetovni sloves po odlični prometni ureditvi, ekologiji, miru, redu in tišini. Republika Slovenija si zelo prizadeva mednarodno prepoznavnost graditi na ohranjanju kulture ograjevanja. Če se na Metelkovi ogradimo s protihrupno bambusovo ograjo, bomo "ulovili" dve muhi na en mah!Primerno bomo urejeno ograjeni in ne bomo več edini izvor hrupa v centru mesta. Dodatna  pridobitev bo tudi na estetski ravni. Vsaj kot smo prebrali v odličnem mesečniku Ljubljana, se bomo barvno uskladili z našo pametno, prijazno in lepo zeleno prestolnico, ki ji zaenkrat manjka samo še prestol!
 
Vse to je zelo izjemno! V eni zelo lucidni perspektivi lahko rečemo celo spodbudno za kreativno in zdravo življenje ter nastanek novih filozofskih šol. Sicer pa, če pogledamo iz perspektive cene in učinkovitosti, ne moremo mimo dejstva, da so oblastniki popolnoma nerealistični in neresni! 
 
Kot se je že velikokrat potrdilo, če smo malce bolj prizemljeni, raje praznujemo Pust in upamo, da bodo oblastiki spoznali  učinkovitosti metode "pustiti" na vseh področjih našega delovanja. V nasprotnem bo nova streha terjala preveč smeha!
 
YHD SOT 24,5 , 17:00
 
V prostorih YHD SOT 24,5 med 17. in 21. uro poteka DIY delavnica "Maske za maškare!"Namaškarajte se z nami, izdelovali bomo barvaste pustne maske. S seboj prinesite 
škarje, vstop je prost. Spremljevalni program bo video projekcija in ponudba čajnice. 
 
JALLA JALLA, 21:00 
 
Koncert: GUŽVA U BAJT (street drunks, punk, Ljubljana). Domači pankerji v domačem okolju! 
 
22:00 - Klubski večer: Djane ČRIČKA: MAŠKARAJANJE
 
KLUB GROMKA, 22:00 
 
LIGHTS, SOUNDTRACK, ACTION!
 
Lights, soundtrack, action!« bo pustno ozračje pripravil do taljenja z rajanjem ob soundtrackih v znamenju čudnih pričesk (Grease, Top Gun, Scarface), zatonu hipurstva (Fear and Loathing in Las Vegas) in seveda zimzelenega strica Tarantina (Pulp Fiction, Reservoir dogs, Kill Bill). Plesna glasba iz vsem znanih filmov, ki jo bodo spremljale video projekcije. Samo tokrat bomo na oder privlekli za 3% več Toma Cruisa, ne bo pa manjkalo niti slovenskih insertov.
 
Prebijamo takšne ali drugačne zidove z večjo silo kot v Deathproof. "We double dare you, motherfucker!" 
 
"LIGHTS, SOUNDTRACK, ACTION!" tvori dvojec Alpa in Cino. Alpa je ljubitelj poezije, belega namiznega vina in dolgih večernih sprehodov ob obali. V prostem 
času izdeluje marmelade.Cino je strasten obrezovalec bonsajev in ustanovitelj etno-rock skupine Kralji Frulice. Njegov življenjski moto je "vsak je svoje Tinkare Kovač".
 
GALA HALA, 22:00 
 
Za maškare v Gala hali skrbi: CEKI!
 
Divja, plesna žurka za metelkovske maškurce izpod, za primeren izbor hitičev občutljivih prstov našega ustoličenega kralja “mešano na žaru” zabav, Cekija. Rolal bo znane in ne toliko znane hitiče iz vseh glasbenih obdobij ter skrbel, da ne boste hoteli zapustiti plesnega podija niti za toliko časa, da bi šli na stranišče. Če pa se vam bo zahotelo pohajkovanja, so tu še si ostali metelkovski klubi s pestrim programom, z eno vstopnino boste namreč v tej noči lahko obredli prav vse!
 
MENZA PRI KORITU
 
21:00 IGLU: IMPRO MAŠKARADA
 
23:00    dj venček/medley
 
Uvod v pustno rajanje bo Impro maškarada, predstava z izborom najboljše maske v izvedbi improvizacijskega gledališča IGLU. Zmagovalce bomo bogato nagradili z vstopnicami za najljubšo prireditev, boni za najboljšo pijačo in žetoni za naj fudbal.V drugem delu programa bo potekal ples pod maskami ob glasbi za katero poskrbi DJ venček/medley (Fledermaus, Flux, GGI...). 
 
CHANNEL ZERO, 22:00
 
Everything Goes PUST!
 
Tradicionalno vas bo četvorka Sunneh, Jerry, Rope in Fogy, oziroma z dvema besedama Everything Goes, zabavala tudi na letošnji pustni torek v domačem okolju. Hiti takšni in drugačni, znani in malo manj znani, norčije in ostale maškarske kolobocije bodo v klubu Channel Zero štartale ob 22. uri. Divje bo… zdivjaj z nami, maškara!
 
MONOKEL, 23:00
 
// FutureVision //
noir
PIE-RAT
Blönduós
Mraz

TIFFANY, 22:00
 
Klubski večer: Queer Ball
DJ: Robin od Batmana
 
BIZZARNICA PRI MARIČI
 
23:30 koncert: Ex Erotični
 
00:30 dj Rada Trpinčič 
 
Ex Erotični so:
 
Jan Skrušny - kitara
Uroš Šemrl - bass
Aleš Oblak - bobni
Jasmina Kozinc - vokal
 
Pred dobrim letom nanovo zbrani skupini iz bivših članov metelkovskega punk'n'roll benda Erotični, se je pred slabim letom pridružila pevka Jasmina in pridodala posebno izraznost njihovi temačni in megleni atmosferski glasbi. Enostavne ponavljajoče se linije ritem sekcije so dobra podstat za suverene izlete značilne "clean" kitare s precej reverba, ki jo objema zdaj karakteristični zdaj pa subtilni vokal- vsakič v pravi meri. Stilsko težko definirana skupina refererence lahko najde v celotni zgodovini popularne glasbe. Po koncertu bo ples pod maskami potekal ob glasbeni spremljavi  Rade Trpinčič.


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz