PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 8. marec 2006

22:30 - Festival Rdeče zore
MINKA ?ONLI? IN SABAHBLUZ

Minka ?onli? bo s spremljevalno zasedbo Sabahbluz predstavila nov album ljubezenskih pesmi ali sevdalink z naslovom Grenko slovo. Na simbolni ravni naslov pomeni slovo ali delni odmik od tradicionalnega načina izvajanja sevdalink. Večino aranžmajev je harmonično, ritmično in melodično uskladila Minka ?onli? in s tem tradicionalnim sevdalinkam podarila novo in svežo preobleko. Pri nastajanju zgoščenke so ji pomagali glasbeniki iz vseh vetrov, ki jih je Minka spoznala med desetletnim sodelovanjem pri različnih kulturnih projektih. Album Grenko Slovo je nastal v sklopu kulturnega projekta Kulturni fis 1, s katerim je Minka ?onli? želela popestriti in poživiti kulturno življenje pripadnikom manjšinskih skupnosti in priseljencev v Sloveniji.

Pri predstavitvi zgoščenke jo bo spremljala skupina Sabahbluz. V njej igrajo Jelena Milojevi? na basu in občasno na kitari, Šemsudin Džopa - Dino na kitari in sazu, iga Šercer in Nina Orli? kot ritem sekcija podkrepljena s tarabukami, tapanom, bongosi, kahonom, jembo in vsemi mogočimi šuška-efekti. Družno se bodo preizkusili tudi v vlogi spremljevalnih vokalov in vam pričarali prijeten večer.


Vstopnina velja tako za koncert Ksenje Jus kot Minke Dzonilič in Sabahbluz.« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz