PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 19. april 2006

22:00 - Koncert
Digizija

[b]TOMISLAV VRE?AR IN HRVOJE PELICARI??[eb]

Naslov nastopa: [b]Digizija[eb]

Digizija je nastop, na katerem se govorjena beseda (poezija) filtrira skozi nove digitalne tehnologije (filtre, kompresorje, sekvencerje ...), tako da izgubi prvotno funkcijo prenašalca vsebine in se spremeni v zvok, zvočno pokrajino, hrup. To preobrazba je podkrepljena z glasbeno podlago, ki je avtorsko delo obeh avtorjev nastopa.

Nastopajoči:
a) Hrvoje Pelicari?, rojen 23.4.1974 v Splitu. Študiral ton na School of audio engineering, Rotterdam, ter sonologijo na Koninklijk conservatoriumu v Den Haagu. ?lan glasbene skupine Zidar Betonsky in Fraktal falus teatra.
b) Tomislav Vrečar, rojen 23.4.1976 v Postojni. Avtor štirih pesniških zbirk (Punk še ni hin, Vaš sin vsako jutro preganja mačke po soseski, Ko se mi vse ponuja, se meni skuja, Naj me koklja brcne, potem bom pa še jaz njo). Avtor številnih multimedijskih performansov v katerih je sodeloval s številnimi slovenskimi umetniki (člani glasbene skupine 2227, Damjan Kocjančič, Uroš Potočnik, Goran Majcen ...) Je tudi avtor glasbe in poezije na kompilacijski zgoščenki, ki združuje poezijo in glasbo »Košček hrupa in ščepec soli«.

Po Digeziji sledi jam session do juranjih ur...« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz