PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 26. avgust 2006

19:00 - Klubski ve─Źer
Tomo, vse najboljÜe!

Popravljamo najavo dogodka, ki ga ob rojstnem dnevu Toma Kri┼żnarja organiziramo v klubu Gromka. Ne bomo pripravili dobrodelne prireditve, pa─Ź pa shod in praznovanje rojstnega dne politi─Źnega zapornika, o─Źevidca iz najbolj nevarnih obmo─Źij matere Afrike ter dolgoletnega borca za ─Źlovekove pravice v Afriki in drugod po svetu.

Ta dogodek nastaja kot APEL vsem dr┼żavnikom, politikom in diplomaciji, da kon─Źno zdru┼żeno, kolektivno, odgovorno in dostojanstveno pose┼żejo v pogajanja za izpustitev Toma Kri┼żnarja.

Poleg Kri┼żnarjevih monografij ter drugih spominkov, bo ve─Źer uglasil DJ GIGI z reggae in afriškimi ritmi, Shengenska kuhinja pa bo postregla z afriškimi kulinari─Źnimi dobrotami. Zbirala se bodo darila za Toma, ki mu jih bomo predali ob njegovi vrnitvi ter denarni prispevki.

V kolikor Tomo denarja ne bo potreboval ali ┼żelel, pa bo vsa zbrana pomo─Ź namenjena neposredno za Darfur!

Tomo Kri┼żnar, slovenski popotnik in borec za ─Źlovekove pravice, predsednikov odposlanec

Kri┼żnar je od 20. julija 2006 zaradi ilegalnega vstopa v Sudan in zaradi obto┼żbe vohunstva v tamkajšnjem zaporu. Kri┼żnar, ki je Drnovškov posebni odposlanec za krizno ┼żariš─Źe sudanske pokrajine Darur, se je napotil v Sudan brez vizuma, ker mu ga veleposlaništvo na Dunaju ni hotelo izdati. Sodiš─Źe v kraju El Fašer ga je 14. avgusta obsodilo na dve leti zaporne kazni in pla─Źilo kazni v višini 2000 evrov. Neporavnana denarna vsota mu lahko podaljša zaporno kazen za pol leta. Po prestani zaporni kazni ga bodo izgnali iz dr┼żave. Ozadje tega dogodka je zunanja politika Republike Slovenije, oziroma njeno prizadevanje pri prepre─Źitvi genocida nad prebivalci Darfurja, zato so se na obsodbo odzvali tudi slovenski politiki. Po navodilih zunanjega ministra Dimitrija Rupla je v Sudan odpotoval slovenski konzul v Kairu, Andrej Dernovš─Źek, sodiš─Źu pa je pismo poslal tudi predsednik Drnovšek in prosil za njegovo pomilostitev.« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz