PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 16. december 2006

22:00 - Twotonebinas
PRIDIGARJI (skapunk, SLO) + SUGAR SOX (ska, Slo)

PRIDIGARJI so ska/punk/hc bend, ki izvirno prihaja iz Ormoža, čeprav večji del članov trenutno, vsaj med tednom, živi v Ljubljani. Bend je bil ustanovljen leta 1987, kot prvi slovenski ska/punk/hc bend in kot tak, glede na to, da je še vedno dejaven, prestavlja tovrstni bend z najdaljšim stažem v Sloveniji.
Dandanes štejejo Pridigarji 8 članov, od katerih sta samo še dva iz prve – ustanovne strukture. Današnji člani so k bendu pristopili v različnih časovnih obdobjih, kar je zelo razširilo starostno lestvico članov, kar pa ne pomeni, da so tisti najmlajši tudi najbolj »nori«?. Ne glede starostne razlike Pridigarji odlično funkcionirajo skupaj tako na profesionalni kot osebni ravni. So druščina prijateljev, ki vztraja v tem kar počne it čistega užitka in ljubezni do glasbe.
V letih njihovega obstoja je kombi popeljal Pridigarje povprek in počez po Sloveniji pa tudi v tujino. Za sabo imajo kar nekaj turnej po Nemčiji, kjer imajo že kar veliko bazo oboževalcev, zaneslo pa jih je tudi v Avstrijo, Švico, Srbijo, Makedonijo in Hrvaško, ter na Madžarsko, ?eško in Nizozemsko. Igrali so tako na malih koncertih kot tudi na velikih festivalih. So bend, ki ga je nemogoče poslušati iz kota dvorane. Njihova enkratna predstava je polna adrenalina, ki poslušalca izzove da skoči na plesišče ter se spoprime z pridigarskim orkanom. Zmagovalec je znan – Pridigarji, toda to nikogar ne bo potrlo, kajti na koncu ostane zadovoljstvo, ki ga prinese odličen nastop, ki ga ne more pokvariti niti dejstvo, da so vam spili vse zaloge rujnih hmeljevih in grozdnih kapljic, ki jih imajo v časti ravno tako kot glasbo, ki jo igrajo?!!
Poleg benda pa so Pridigarji tudi hrbtenica alternativnega življenja v Ormožu, saj aktivno sodelujejo pri vodenju kluba Unterhund, v kleti ormoškega gradu, kjer se po njihovi iniciativi zgodi veliko odličnih dogodkov. Vodijo pa tudi lastno založbo Ohoho records skozi katero izdajajo svoje albume.
Sugar sox so happy ska band, katerega moc odseva iz energicne ritem sekcije, mogocnih pihalcev in zapeljivo prodornega zenskega vokala. V treh letih obstoja so dozoreli v vseh smislih. Postali so zrel in ustvarjalen band, ki si je cilje, na katerih trdno dela, postavil zelo visoko. Vendar jih cas ne omejuje, ko bodo, pripravljeni poseci po zvezdah hocejo biti maksimalno pripravljeni. Do takrat pa si zelijo cim vec nabrane kilometrine in pozitiven odziv iz koncertnih odrov.

po koncertu se fešta nadaljuje z ReŠetanjem, ki ga tokrat povzroča dj sKabina.
 


kontakt: twotonebinas@yahoo.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz