PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 9. januar 2007

22:00 - Twotonebinas
FIREBUG (reggae-dub-rocksteady-reggae-Brazilija)+LOS NIPPLES (skapunk, Celje)

Twotonebinas vabi na svojo prvo letošnjo ska/reggae veselico, ki se bo zgodila 9.1.2007 v Klubu Gromka, AKC Metelkova mesto.

Najprej vas bodo ogrevali Celjski ska punkerji Los Nipples – mlad bend, ki še nima veliko kilometrine za sabo, zato pa toliko več volje. Po njihovem poskočnem uvodu, pa bodo v bolj umirjenem tempu nadaljeval, trenutno eden najbolj vročih brazilskih, ska-reggae-rocksteady-dub izvoznih artiklov – FIREBUG!

F I R E B U G je skupina ki z lahkoto prehaja čez večino žlahtnih jamajških muzik, ki so na otoku kraljevale v šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih –v njih je združena divja ekstaza skaja, lirika rocksteadyja, globina reggaeja in psihedelična višina duba. To pa še ni vse! Kajti Firebug sestavlja skupina fantov, ki so pripravljeni izi čez te meje – raziskovati in se učiti naprej. Tako nič ne preseneča dejstvo, da se da v njihovi glasbi zaslediti tudi elemente surfa in kantrija, ter seveda vplive domače glasbe. Nasploh pa je Firebug zvok močno inspiriran z rocksteadyjem Desmonda Dekkerja in delom jamajškega producenta Leslija Konga.
Tako kot njihova glasba, je žlahtno tudi poreklo samih članov Firebug. Ustnovna člana Firebug sta dva Brazilca – pevec in kitarist Felipe Machado in bobnar Rodrigo Cerqueira( ex-Skuba, Easy big fella), poleg njiju pa še nihče drug kot en in edini Victor Rice, v Brazilijo relocirani legendarni ameriški producent in basist, ki je svojo glasbeno pot začel v njujorškem ska bendu The Scofflaws, poleg tega pa njegova preteklost med drugim vsebuje igranje v New york ska jazz ensemble, Stubborn All stars, produkcijo albumov za Slackers, Pietasters in številne druge ska-reggaejaše, ter sodelovanja z velikimi imeni kot so Laurel Aitken, Desmond Dekker, Dr. Ring-Ding. Ne dolgo nazaj pa je požel tudi velike pohvale z strani dub in drum'n'bass taborov za svojo predelavo Pink Floyd klasike Dark Side of the moon, ki je kot Dub side of the moon izšla na kompilaciji z istim imenom.
Firebug so do danes izdali dva albuma. Prvi, že prej omenjeni, poimenovan po bendu, je izšel leta 2004, drugi, posnet v novi, razširjeni postavi pa je izšel letos. Imenuje se Move on – za evropsko tržišče pa ga je izdala nemška ska založba Grover. Za snemanje On the move so Firebug k sodelovanju povabili tudi nekaj svojih prijateljev – Agent Jay-a in Dava Hillyarda iz The Slackers, ter trombonista Bufforda O'Sullivana(Scafflaws, Dub is a weapon, Toasters, Easy star allstars) in B Negaa (Planet hemp).

http://www.myspace.com/firebugbrazil
http://www.myspace.com/losnipples


Koncert se začen točno ob 22h!


kontakt: twotonebinas@yahoo.com
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz