PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 22. januar 2007

22:00 - Koncert
MIMESYS (Ita)

MIMESYS (Ita)
Ugo Boscain (kontrabasovski klarinet)
Michele Spanghero (kontrabas)

MIMESYS meets ALZHEIMER TRIO - skupinska improvizacija
Ugo Boscain (kontrabasovski klarinet)
Michele Spanghero (kontrabas)
Tomaž Grom (kontrabas)
Matjaž Manček (el.kitara, electrix)
Marjan Stanič (bobni)

MIMESYS

MIMESYS o sebi:_
Nastanek projekta Mimesys je rodilo raziskovalno navdus(enje dveh izmed najaktivnejs(ih glasbenih improvizatorjev iz Furlanije - Uga Boscaina in Michela Spanghera - nad nizko-frekvenc(nimi toni in neobic(ajnimi zvoki. Duo Mimesys se osredotoc(a predvsem na improvizacijske principe, s katerimi pa posez(e tudi v polja sodobne klasic(ne glasbe in evropskega jazza. Velika pozornost velja eksperimentaciji z zvoc(nimi barvami in odtenki ter nenavadnim zvoc(nostim, ki jih duo povzroc(a z razs(irjenimi tehnikami rabe svojih instrumentov. Duo Mimesys zvoke konvulzivno bruha na plano v glasbeno in emocionalno mimetic(no absorbcijo.

1.decembra 2006 je luc( sveta ugledal album prvenec Mimesys in sicer za neodvisno zaloz(bo Dedalus Records. Album je rezultat 5 mesecev trajajoc(ih snemalnih seans in vsebuje kronolos(ki izbor improvizacij, ki so bile izvedene na trz(as(ki "International School for Advanced Studies ".


kontakt: mimesys@gmail.com
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz