PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 6. september 2003

22:00 - Koncert
102. obletnica Czolgoszevega atentata na ameriÜkega predsednika McKinleyja

[b]CZOLGOSZ[eb] (Boston, Massachusetts, ZDA)
class war punk rock
+
[b]PEKATRAL ATTACK[eb] (Baskija)
oi punk z ritemsko mašino
+
[b]MISS HA‰LIUM[eb] (Francija)
elektro punk trance

Potem ko je Avtonomna cona Molotov dokon─Źno padla, so alternativna, neprofitna, [i]do-it-yourself[ei] kultura in avtonomna politika izgubile enega izmed svobodnih prostorov, kjer je bila ta dejavnost mogo─Źa in ki je nudil kreativnosti prosto pot in sredstva za realizacijo. Na sre─Źo pa AC Molotov ni bil edini svobodni prostor - so prostori, ki so v svojih okoljih bolje in mo─Źneje zasidrani. Tako sta medsebojno sodelovanje in solidarnost do┼żivela na sceni novo etapo. Tri dobro povezane skupine - [b]AC Galicija, AKD Izbruh, klub Gromka[eb] - tako organizirajo obletnico in koncert.

[b]Czolgosz[eb] smo imeli prilo┼żnost videti ┼że pred ─Źasom, ko so nastopili v (zdaj podrti) AC Molotov. Preigravajo oldskul anarho pank rok, za─Źinjen z ostrimi politi─Źnimi besedili. ?lani benda, ki prihaja iz Bostona, so tudi sicer aktivni na politi─Źni sceni, saj so del kolektiva Barikada in del NEFAC (North East Federation of Anarcho-Communists). Prisegajo na razredno vojno proti izkoriš─Źevalcem in zatiralcem in v svet pošiljajo sporo─Źilo [b]NO WAR BUT CLASS WAR![eb] Ime, ki so si ga izbrali za svoje glasbeno poslanstvo, je sicer ime tkim. anarhista [b]Leona Czolgosza[eb], ki se je dru┼żini poljskih imigrantov rodil v ZDA. Prav na dan, ko bo koncert v klubu Gromka, bo minilo 102. leto od atentata, ki ga je Czolgosz izvedel nad takratnim ameriškim predsednikom McKinleyjem. Czolgosz je bil pristaš gore─Źe anarhistke Emme Goldman in verjel, da ni pravi─Źno, da ima kdo ve─Ź kakor drugi. V tem smislu je tudi upravi─Źil svoje dejanje in ga ni ob┼żaloval. Kljub temu, da so ga nekateri drugi anarhisti imeli za vohuna, se je v zgodovino vpisal kot ─Źlovek, ki je verjel v taktiko "propagandnih akcij", ki je konec XIX. stoletja mo─Źno oznamovala anarhizem. Vpisal se je med tiste, ki so to taktiko realizirali tudi v praksi. Po atentatu je bil v nekaj tednih usmr─Źen.
[L]http://www.czolgosz.com/[EL]

[b]Pekatral Attack[eb] je skupina, ki smo jo v AC Molotov gostili tik pred poskusom nasilne evikcije. Tudi njihov koncert je takrat prekinila policija, a smo ga na koncu speljali dobro. Glasbeniki prihajajo iz neosvobojene Baskije in tudi sami prisegajo na militanten anarhizem. Njihov šarm so duhovit nastop, mo─Źan zvok ritemske mašine, baskovski temperament ... Odli─Źen bend - ne velja ga zamuditi!

Tudi [b]Miss HA©lium[eb] smo ┼że imeli prilo┼żnost spremljati po Sloveniji, in tisti, ki so jih videli/slišali, vedo, da je njihov nastop te┼żko opisati. Sicer so ─Źlani ansambla vklju─Źeni tudi v bolj znano francosko skupino LTS (znano tudi iz Gromke in z drugih doma─Źih odrov), ki s svojimi keltskimi ritmi na noge dvigne tudi najbolj melanholi─Źne osebke. Miss HA©lium sicer preigravajo in mešajo elektronsko glasbo s tradicionalnimi pankovskimi kitarami in so zagotovo bend za poplesavanje in zabavo.
[L]http://www.diogene.ch/musik/news.html[EL]

še enkrat vas vse lepo vabimo, da podprete dogodek v klubu Gromka in da se nam pridru┼żite; da skupaj "proslavimo" 102. obletnico atentata, ki ga je izvedel Leon Czolgosz in se skupaj še enkrat pozabavamo in podru┼żabimo!


kontakt: syhapa@mail.ljudmila.org
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz