PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 12. april 2008

22:00 - Koncert
Vaka subkultura + Not yet + Bretones (Cerkno)

Prva cerkljanska punk-rock skupina [b]Vaška subkultura[eb] deluje od leta 1999. Še isto leto novembra so nastopili na prvem koncertu in sicer na festivalu [i]Rad bi bil normalen[ei] oktobra 2000. Od takrat so sodelovali na kompilaciji DEMO posnetkov z naslovom Rural underground pod okriljem ?adrg records (MIGOWC, NOT YET, VAŠKA SUBKULTURA, THE ŠTRUDLS). Leta 2005 so v Idriji (pri Edi-ju) posneli himno festivala Rad bi bil normalen s pomočjo Davida (Not Yet). Za omenjeno himno je narejen tudi videospot (MaKo).
Himno festivala si lahko ogledate in poslušate na spletni strani
festivala RAD BI BIL NORMALEN ([L]http://www.normalen.si[EL])
[L]http://www.myspace.com/vaskasubkultura[EL]

Punk Rock trio [b]Not Yet![eb] so dejavni od leta 1999, med njihovimi večjimi nastopi pa velja omeniti udeležbo na festivalu No Border Jam ter vlogo predskupine na koncertu Kud Idijotov v Desklah. Po nekaj letih premora se je trojka znova zagnala in začela svoj pohod po underground prizoriščih, od festivala Rad bi bil normalen do koncertov v klubih, kot sta cerkljanski C.M.A.K. in tolminski MINK ter v ?adrgu, kjer so se pod okriljem ?adrg records znašli tudi na kompilaciji Rural underground. Vsekakor pa moramo omeniti tudi zadnji koncert, ki so se predstavili kot predskupina na 5. mednarodnem festivalu KELTIKA, v sodelovanju s francosko zasedbo Flying Donuts.

[b]Bretones[eb] (Bretonci pri Cerknem) igrajo tradicionalno ramonsko in bretonsko glasbo. Zato se viže, ki so v osnovi počasne, slišijo kot hitre in glasne, v resnici pa gre za delno elektrificirano videnje tradicije in srečanje dveh svetov, med katerima je razlika približno enaka. Ker ne znajo zaigrati niti ene svoje lastne note, kaj šele takta ali skladbe, skušajo Bretones z neke vrste tradicionalnimi glasbili obeh kultur ohraniti romantične čase v prikritem upanju, da bo poslušalstvo prezrlo, da ne znajo šteti več kot do štiri. Po mnenju poznavalcev je za tovrstno muziko to več kot dovolj, zato se upajo Bretones brez večjih zadržkov vsakogar povabiti v 1–2–3–4 ritem bretonske glasbe na ramonski način.

Zasedba ansambla:
BP Bretone – bobni
BS Bretone – bas
DC Bretone – dude« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz