PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 26. april 2008

22:00 - Koncert
koncert Cry Baby(lj) & DJ Charlie Chainsaw featuring Lee Evil

Začetki skupine [b]Cry Baby[eb] segajo v leto 2002, ko sta bend oblikovala takrat še ne tako prekaljena mačka kot danes, Jure Lenarčič (vokal,ritem kitara) in Bine Volčič (solo kitara).
Dva navdušena rockabillija, ki sta začela prigravati rockabilly klasike, kot so Elvis Presley, Eddy Cochran, Chuck Barry, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash,…Kmalu se je pridružil drugi Jure na bobnih ter Aleš na bass kitari. Leto kasneje se pridružil sedanji bobnar Urban Ropotar- Slim Urbe, Aleš pa je bas kitaro zamenjal za kontrabas.
S takšno zasedbo je skupina Cry Baby koncertirala po Sloveniji vse do marca 2007, ko pride v zasedbi do dvojne zamenjave. Pridružita se Lou Jordan (ex. Hi-Dramatic, 8 Bomb) na solo kitari iz Nizozemske, ter Matevž Perovšek-Marcel(The Bananas) na kontrabasu. Naj še povemo, da se Jure in Lou poznata iz skupine 8 Bomb, kjer sta skupaj trgala strune. Tako so Cry Baby sedaj: Jure (vokal, ritem kitara), Urbe (bobni, back vokal), Lou (solo kitara, back vokal), Marcel (kontrabas,back vokal). V bistvu Cry Baby postane bend, ki ne preigrava več izključno priredbe, temveč je njihov repertuar sestavljen z večino njihove avtorske glasbe.
Stil zasedbe se nekoliko spremeni saj nova člana prineseta v bend veliko energije in novih idej. Iz stila 50´s rockabilly nastane mešanica žanrov, kot so neo rockabilly, psichobilly, blues, punk, country tako, da je najlažje, če rečemo, da fantje žgejo rock´n´roll. Trenutno snemajo demo ter se pripravljajo za snemanje plošče.

Po koncertu pa sledi neorockabilly, psychobilly & punkabilly večer,
za katerega bosta poskrbela [b]DJ Charlie Chainsaw featuring Lee Evil[eb].« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz