PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 11. november 2003

22:00 - Koncert
DEGENERATE ART ENSEMBLE (Seattle, ZDA)

DEGENERATE ART ENSEMBLE je multidisciplinaren garažni orkester, predan ustvarjanju novih mejnikov, umetniških del, v katerih se glasba prepleta z drugimi mediji. Za jasno predstavitev svojega visokoenergetskega repertoarja z osupljivo metaforiko gibalnega gladališkega ansambla ter inspiracijo v nemem filmu so ti tkim. degenerirani umetniki iznašli edinstven, strasten in neobdelan umetniški jezik. Med ustvarjalci, ki so v preteklosti preizkušali meje umetnosti z DAE, so različni predstavniki sodobne umetnosti, tako kitarist Bill Frisell, inovativni skladatelj Bright Sheng, Amy Denio (Billy Tipton Memorial Saxophone Quartet), Eyvind Kang, sodelovali pa so tudi s krogom Unid Circle Rekkids in Tzadik (založba Johna Zorna).


KONCERTNI PERFORMANSI DEGENERATE ART ENSEMBLE V SLOVENIJI:

torek, 11.11. ob 22h, Klub GROMKA, Metelkova mesto, Ljubljana
petek, 14.11. ob 22h, Gustaf, PEKARNA, Maribor
sobota, 15.11. ob 21h, PLESNI FORUM, Celje


PERFORMANS "DREAMS FROM WOUNDED MOUTH" PA BODO DAE PREDSTAVILI:
v četrtek, 13.11. ob 21h, KUD France Prešeren, Ljubljana

"DREAMS FROM WOUNDED MOUTH" je intenzivna mešanica japonskega "butoh plesa", fizičnega gledališča in žive glasbe. Predstava, v kateri se z glasbo Degenerate Art Ensemble ter performansom igralsko-plesnega para prepletajo solistične plesne točke mojstrske koreografinje Haruko Nishimura (Japonska), odkriva nenavadne sanjske slike mladega dekleta, ki odrašča. Glasba in ples sta v "Sanjah" neločljiva, glasbeniki so oblečeni v kostume, njihovi gibi so del koreografije, inštrumenti, na katere igrajo, pa so pritrjeni na hrbte plesalcev. Zvoke ustvarja kombinacija ročno izdelanih glasbil in klasične zasedbe s harmoniko, kitaro, basom, violo, trobento in tolkali.

FOTOGRAFIJE SO NA VOLJO NA NASLOVIH :

[L]http://www.degenerateartensemble.com/dreamspr/daeprpic1.jpg[EL]
[L]http://www.degenerateartensemble.com/dreamspr/daeprpic2.jpg[EL]

"... Njihova umetnost je nasilno čudovit, strasten svet ..." (Stranger, Seattle)
"Radikalen, klasičen free jazz thrash noise, zaigran z orkestrsko finostjo in predirljivo energijo." (Willamette Week, Portland)
"Plesalka in devetčlanski glasbeno-plesni ansambel ustvarjata izven vseh glasbenih in plesnih konvencij. Pripovedi nadrealističnih zgodb so presunljive, ljubke in duhovite. Nepredvidljivost je dosežena, skrivnostna mitologija rojena..." (Berliner Morgenpost)
" ... gromka in neusmiljena odrska prezenca ..." (Matte Magazine)

POSEBNA PONUDBA:
VSTOPNICA ZA KONCERT V GROMKI IN PREDSTAVO V KUDU PO 2.000.- SIT!


kontakt: binnie1984@yahoo.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz