PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 2. november 2008

22:00 - Twotonebinas
RAT CITY RIOT (streetcore, San Diego, ZDA)+ KRESHESH NEPITASH + SINTETIKA

 

Nedelja je ponavadi dan, ko mama skuha govejo župo, speče pečenko, restan krompir in k temu doda še solato, pa kakšen štrudl. Potem pa se ne dogaja nič...razen kakšnih družinskih oddaj na televiziji, ter že tisočkrat videnih filmov. Vendar ni treba da je tako – vsaj 2. novembra ne bo. Na ta dan bomo nedeljsko mrtvilo pregnali z koncertom treh odličnih skupin, ki so: SINTETIKA, KRESHESH NEPITASH IN RAT CITY RIOT!

 

SINTETIKA je plod polmesečnega modrovanja štirih članov, ki so poleg svojih primarnih bendov hoteli narediti še kaj, še nekaj drugačnega. Lahko bi sicer ostali samo pri modrovanju, pa na srečo niso, zato so novembra 2006 „uradno“ ustanovili ta svoj „stranski“ projekt, ki združuje pankrokerske, hardkorovske in metalske prvine, ter s sarkazmom izraža družbenokritična, pa tudi samokritična besedila. Prvi demo, ki so ga posneli sami nosi naslov Pankrt hudičev in vsebuje devet komadov v tej maniri. Fantje so že iz nastopov svojih primarnih skupin, med katere sodijo staroste kočevske punk scene Pankeroschi, prekaljeni odrski mački, večkrat pa so se dokazali tudi že tudi kot SINTETIKA.

 

KRESHESH NEPITASH iz Trbovelj so odrov že prav tako navajeni, saj so jih v svojih treh letih obstoja spoznali že kar nekaj. Debi, ki so ga doživeli na rojstnodnevni zabavi par mesecev po svojem nastanku, jim je prinesel prvi javni koncert v Trbovlju. Odziv na le tega pa je bil tako dober, da so začeli svoje početje jemati bolj resno. Leta 2005 so posneli svoj prvi demo, nato pa kakšno leto kasneje tudi pravi – studijski ep Life is on the line, na katerem je devet avtorskih komadov.

 

RAT CITY RIOT se na Gromki oder vračajo po dobrem letu, ko so zažgali na svojem nastopu ob Hollowpoints, s seboj pa prinašajo izkušnje več kot 700 odigranih koncertov, dobro muziko, ter odličen pedigree iz mesta panka – San Diega. Izkušnje so takšne in drugačne – pot teh street punk razgrajačev je polna bunk in trkov, smrdljivih zoknov, krvavih členkov, menjav članov, ukradenih kombijev in opreme, pa tudi odličnih koncertov, turnej po krajih, za katere si nikoli niso mislili, da jih bodo obiskali in muzike, ki jim je prinesla zvesto bazo poslušalstva. Kar ne ubije, naredi močnejše in peterica iz San Diega, v kateri sta še zmerom ustanovna člana – Noah Bricker na vokalu in Chris Barclift na kitari, je danes močnejša, trdnejša in boljša kot kdajkoli. In še odločnejša, da svoj punk rock razširi čim širše po zemeljski obli. Začetki so bili težki – tako kot za vsak bend, toda z neomajno voljo, DIY etiko in trdno zavezanostjo svoji glasbi jim je uspelo. Z minimalnimi sredstvi so leta 2004 izdali album Dirty rotten games, kateremu je šele lani ep Open Road. Lani so se tudi prvič odpravili na turnejo v Evropo, ter v svojem starem kombiju prevozili in prekoncertirali celo Ameriko. Nekje na poti so pobrali še par novih članov – basista Daniela Franca, nekdanjega kitarista Guns on the run Alexa Patersona, ter bobnarja Garreta Ellanda (ex – Stranger six). Medtem, pa so oder delili z imeni kot so Dropkick Murphys, Slaughter & the dogs, The Business, Roger Miret and the Disaster in številnimi drugimi. Letos pa RAT CITY RIOT osvajajo Evropo z novim, čisto pred kratkim izdanim albumom Load up, ki ga je na stari celini založila založba I used to fuck people like you in prison.

 

Load up pooseblja moto RAT CITY RIOT, ki se glasi Videz ni pomemben. ivi življenje, ne življenjskega stila! Album vseskozi dokazuje, da bend ve kaj je dober punk in tudi kako se ga igra. In to nam bodo znova, že drugič pokazali na Gromkem odru! Vsekakor boljše, kot pa posedanje pred televizorjem!

 

www.myspace.com/ratcityriot

 

www.myspace.com/twotonebinas

 « nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz