PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 29. junij 2009

20:00 - Retrovizor
Film NESKON?NO POLETJE

Preden se odpravi na poletne počitnice, se temu primerno Retrovizor poslavlja z idiomom poletnega filma, z legendarnim, kultnim, tudi prezrtim igrano-dokumentarnim esejem  Neskončno poletje kalifornijskega amaterja Brucea Browna.

Neskončno poletje, neskončna parada morskih valov, ozaljšana z neprekinjenim in nesmrtnim soundtrackom surf rokerjev The Sandals, že centimeter pod prozorno površino ni več zgolj lirična oda poletju in deskanju na morskih valovih. Za deklaracijo mladostniške brezskrbnosti, za fanatičnim iskanjem popolnega vala, za potovanjem okrog sveta v sledenju neskončni sezoni poletja namreč tiči (pogosto nenamerno) duhovita in (še pogosteje nenamerno) lucidna geopolitična slika planeta v turbulentnih šestdesetih; tiči uspešno izvedena formula nepopustljivosti, vztrajanja pri popolnoma absurdni, iracionalni in posledično subverzivni želji, ki se zlagoma izrisuje kot ena redkih relevantnih strategij odpora Sistemu, celo kot hrbtna plat takratnih potovanj po svetu v režiji Chrisa Markerja. Popoln film!

več:
http://www.retrovizor.si« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz