PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 28. november 2009

21:00 - Defonija
SKINSHOUT! (Bologna, Catania)

Gaia Mattiuzzi - glas

Francesco Cusa - bobni, tolkala

Derivat oziroma boljša polovica hecnega kvarteta po imenu Lacan Girls - Cusa je tačas seveda že častni občan tako Ljubljane kakor Tolmina, kjer na Sotočju že nekaj poletij neumorno vodi delavnico za mlade muzičiste. Pripominjamo, da je bil njegov prvi nastop pri nas prav v Gromki, in to v rosnih mesecih Defonije na prelomu tisočletja, ko je gostoval z nepozabnim jazz-core špilom Trionacria (še Roy Paci in Gianni Gebbia). Francesco Cusa je letos na Sajeto pripeljal tudi Gaio, skrbno varovano skrivnost glasovne umetnosti iz Bologne. Preseganje sfer med jazzom in novo muziko, razdajanje vokala, ki je zdaj žameten zdaj kričav, in preskušanje zdržljivosti bobnarskih open. Nadvse primerno tudi za ljubitelje, ljubiteljice kancone in slavne italijanske popularne kulture nasploh - avantgarda s humorjem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mlada pevka Gaia Mattiuzzi, rojena leta 1986, je sprva študirala klavir, pozneje pa se je začela intenzivno ukvarjati z glasom in to na najrazličnejše načine - klasično petje, barok, grška, romska, afriška, indijska glasba, nekaj časa je bila zboristka v reggae bendu, predvsem pa jo zanimata jazz in zelo posebne vrste improvizacija. Intenzivno deluje tudi na teatrskem polju in se nenehno izobražuje na mojstrskih tečajih.  

Največji odliki Francesca Cusa s Sicilije sta izjemen smisel za humor in kar najrazličnejše zasedbe. Nastopa solistično, rad neguje umetnost dua, zna upravljati z velikimi zasedbami in ima velik talent za poučevanje. Poleg občudovanja vredne in prepoznavne tehnike je njegova tolkalna igra zmerom polna presenečenj, kar nas nagovarja k temu, da mu radi prisluhnemo, naj še tako pogostoma gostuje v tukajšnjih krajih.   

 


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz