PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 27. november 2003

18:00 - Delavsko-punkerska univerza
PETER MLAKAR: Od politike do na?ela dobrega in naprej

Politika kot skrb za obče dobro v pogojih realne, empirične družbe, se uresniči zgolj v svojem nasprotju, v suprematnem, nerealnem absolutu užitka. Politika kot oblika seksualnosti je svoje istovetje le v totaliteti ubijalske, zle ljubezni.

P e t e r M l a k a r, rojen 1951 v Ljubljani, je filozof, član Oddelka za čisto in praktično filozofijo pri Neue Slowenische Kunst (NSK), publicist in predavatelj. Objavlja v različnih tujih in domačih publikacijah in je avtor mnogih knjig s področja filozofije in erotike: [i]Spisi o nadnaravnem[ei], [i]Reden an die deutsche Nation[ei], [i]Uvod v Boga[ei], [i]Hribi in doline[ei], [i]Mera in čut[ei], [i]Skrivnosti srca[ei]. Sodeluje pri različnih projektih skupine Laibach, skupine Irwin, Novega kolektivizma, gledališča Noordung in pri nastopih NSK kot celote. Skupaj s 300.000 Verschiedene Krawalle je izdal CD z naslovom [i]Peter Paracelsus[ei]. Peter Mlakar je televizijski pridigar na nacionalni TV. Glavna področja raziskovanja: klasične filozofske teme ter njihove anomalije; vprašanje o Bogu v povezavi s scientifiziranim, tehnologiziranim, kibernetiziranim svetom; seksualnost in njen pomen v relaciji z Absolutnim ter pojmom zla; apofatična teologija s psihoanalizo; metafizika z logičnim pozitivizmom; mistika z znanostjo.


kontakt: oberstar@mail.ljudmila.org
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz