PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 14. maj 2011

22:00 - Twotonebinas
LOS KUNG FU MONKEYS (Mehika) + GREAT REVERSE (Slo)

Mehika ima zelo bogato glasbeno zgodovino na vseh področjih glasbe – tudi v skaju. Del te zgodovine je bend iz Tijuane, ki bo popestril sobotni večer gromke družbe 14. Imenujejo se Los Kung Fu Monkeys.

Zgodovina Los Kung Fu Monkeys se piše že štirinajsto leto. V tem času so v domači Tijuani postali že dodobra znani in zelo popularni, uspelo pa jim je tudi preko meja rodne domovine. Pravzaprav jim je čez meje Mehike uspelo že kmalu po drugem albumu End Transmission, saj so se takrat podali na ameriško turnejo skupaj z latino brazi Voodoo glow skulls. Amerika jih je takoj posvojila, saj so se kmalu zatem znašli na Warped touru ob imenih kot so Strung out, No use for a name, Avenged Sevenfold,…Leto 2007 pa jih je, prvič, prineslo tudi v Evropo, saj so takrat izdali svoj tretji album Los Kung Fu Monkeys. Album je izšel na njihovi lastni založbi Riot Radio Records, ter, za latino področje specializirani, evropski Übersee records. Zanimivo je, da je bil to njihov prvi album, ki je bil skoraj v celoti posnet v španščini, saj je pred tem na njihovih albumih prevladovala angleščina.

Odlični nastopi so jim prinesli številna sodelovanja na festivalih po Mehiki, suport turneje z Dropkick Murphys, NOFX, Mas Caddies, vstopnico za Kanado, ter nastop na tamkajšnjem festivalu Victoria, kjer so nastopali skupaj z Fishbone, Aggrolites in Cherry poppin daddies, ter še eno evropsko turnejo. Njihova glasba se vrti na mnogih, tudi nacionalnih, radijskih in televizijskih postajah v Mehiki, pa tudi Latinski in Severni Ameriki. Posvetili pa so se jim tudi številni časopisi, med drugim Alternative press. Kljub temu pa bend ostaja to kar je bil – preprosti ljudje, ki v svojo glasbo vlagajo ves svoj jaz in to kar počnejo, počnejo iz čistega užitka in z užitkom. Zato so tudi njihovi koncerti vedno čisti užitek,...in zabava, v kateri tudi publika vedno odigra svojo vlogo.

Predskupina Los Kung Fu Monkeys bodo tokrat domači The Great Reverse iz raznih delov Slovenije, in tudi sveta, ki pa ima svojo bazo v Ljubljani. ?e se vam ime zdi neznano, je to zato, ker jih ne poznate. Gre namreč za čisto nov projekt, ki bo debitiral prav 14. maja pred Los Kung Fu Monkeys. Skupina sama sebe opisuje kot ska punk z brazilskim pridihom in vožnjo v »rikverc«.

O bendih na netu:
http://www.facebook.com/pages/Los-Kung-Fu-Monkeys/310893761151
http://www.facebook.com/pages/The-Great-Reverse/148315209554

 

You tube:
http://www.youtube.com/watch?v=TmoLk_B6mTk
http://www.youtube.com/watch?v=8_RKt6fUJ78

VSTOPNINA: 7 EUR – Z REZERVACIJO NA TWOTONEBINAS@GMAIL.COM, 9 EUR NA DAN KONCERTA

Twotonebinas projekt je del programa KUD Anarktika, ki domuje v Klubu Gromka na Metelkovi. Podpira ga MOL Kultura.

Vabljen-a!
 


kontakt: twotonebinas@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz