PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 29. junij 2011

23:00 - Defonija
52. Jazz festival Ljubljana: FREE 4 ARTS (Danska / Poljska)

Tomasz D?browski - trobenta, balkanski rog

Maciej Obara - altovski saksofon

Andreas Lang - kontrabas

Anders Mogensen - bobni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povsem sveža svobodnjaška zasedba trobentarja Tomasza D?browskega, ki igra tudi klavir, bobne in ljudsko glasbilo, ki ga sam imenuje "balkanski rog", bo na turnejo krenila na začetku poletja, na ljubljanskem Jazz festivalu pa se bo predstavila v sklopu Defonije. Izjemen altovski saksofonist Maciej Obara je znan po svojih sodelovanjih s Tomaszem Sta?kom, Nasheetom Waitsem in Ralphom Alessijem, mladima levoma poljskega jazza pa se bosta pridružila znana danska glasbenika; eden trenutno najbolj iskanih bobnarjev Anders Mogensen ter Andreas Lang, nedavno danski "jazzist leta", ki kot kontrabasist sodeluje z vrsto mednarodnih skupin. Na drzen, rezek in brezkompromisen zvok kvarteta so poleg free jazza vplivale vzhodnoevropska ljudska ter sodobna improvizirana in komponirana glasba, mnoštvo spretno inkorporiranih inovacij pa zoperstavljajo na videz tradicionalni postavi.

http://www.ljubljanajazz.si/

http://www.maciejobara.mycv.pl/
http://www.allaboutjazz.com/php/musician.php?id=19947
http://www.myspace.com/andreaslang
http://www.andersmogensen.dk/

Vstopnice po ceni 8.- in *6.- evrov so v predprodaji pri blagajni Cankarjevega doma in pri drugih pooblaščenih prodajalcih (gl. festivalsko spletno stran!), na dan koncerta bo njihova cena 10.- in *8.- evrov. Tisti dan bodo na voljo eno uro pred koncertom pred vhodom v klub Gromka.

*Popust  do 25 let in od 65 let starosti ter za upokojence.


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz