PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 18. september 2012

21:00 - R.A.F.A.L.
INSTINCT OF SURVIVAL (Ger) + HELLCRAWLER (Slo)

Nemci Instinct of Survival igrajo že 17 let in smo jih v Gromki lahko videli dobri dve leti nazaj. Njihovi vplivi izvirajo iz angleških crust in stenchcore bendov iz 80-ih kot so Antisect, Deviated Instinct, Concrete Sox, Hellbastard, Amebix, Axegrinder, Doom... Srednje hiter metalski crust, ubijalski dvojni vokali renčijo temačna misantropično nihilistična besedila o stanju človeštva in sveta, v tandemu s težkimi agresivnimi rifi Deviated Instinct, Sepulture ali Hellbastard, estetika zvoka je pogubljenje priklenjeno na večnost v stilu Amebix, vse skupaj pa zakoliči brutalna atmosfera zgodnjega death metala ala Autopsy, Entombed ali Death ... "mid-tempo epic metallic doom riding, total dreadlock headbanging"
http://www.facebook.com/pages/Instinct-of-Survival/181538611872734

Hellcrawler prihajajo iz Primorske, igrajo šele slabi dve leti in že so izdali svoj prvenec Wastelands. Zase pravijo, da so se našli v simbiozi punk violenca, atmosfere stoner rocka in težkih rifih. Njihova glasba pa je motoriziran napad old school death metala in d-beata, ki odseva njihov glavni vir inspiracije - razkrajajočo estetiko post apokaliptične in špageti western kinematografije.
Ker bodo v bližnji prihodnosti ponovno gostovali v Ljubljani, bodo za Gromkino občinstvo zaigrali poseben set. 
recenzija: http://www.profanity.si/recenzije/wastelands
Hellcrawler - http://www.myspace.com/deathnrollkillingmachine

 


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz