PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 19. november 2013

20:30 - Literarni večer
LUD Literatura: »Dovratu« – glasbena improvizacija slika zvočne pokrajine treh pesnic

Svoje najnovejše pesmi bodo brale Simona Kopinšek (iz rokopisa Lom glasu), Anja Golob (iz druge pesniške zbirke Vesa v zgibi) in Maja Vidmar (iz nastajajoče zbirke); glasbena improvizatorja, ki bosta, kot že običajno v tem ciklu poezije in glasbe, izrisala zvočni pokrajini na vsako posamezno branje, sta tokrat Marko Brdnik (akordeon) in Vitja Balžalorsky (električna kitara in efekti); povezuje Petra Koršič.
 
Marko Brdnik je klasično izobraženi glasbenik, ki je študiral pri Hugu Nothu na Akademiji za glasbo v Trossingenu (Nemčija). Aktiven je kot solist in komorni glasbenik. Je član mednarodno priznanega ansambla za sodobno glasbo Est.Est.Est. Sodeloval je na EXPO 2000, Documenti 11 in s Filmakademie Ludwigsburg pri projektih filmske glasbe. Je ustanovitelj Zero Hour Quinteta, ki je dobil prvo nagrado na Astor Piazzolla competition v Castelfidardu. Rad izvaja dela Bacha, Frescobaldija, Cagea, Kagla, Stockhausna. Napisal je glasbo za različne plesne in gledališke predstave. 
 
Vitja Balžalorsky je med našimi najboljšimi mlajšimi kitaristi. Dejaven je tako v jazzu kot tudi mnogih drugih žanrih, denimo v zasedbah Balžalorsky-Drašler trio, Kombu Zlatka Kaučiča ali Litošt. Poznamo ga tudi po njegovih starejših in novejših projektih (Ophidian, Buče 4, Borghesia). 
 
Dogodek podpira JAK RS.


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz