PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 21. april 2014

21:00 - R.A.F.A.L.
MORNE (ZDA) + HAZARDER (Hr/Srb)

Morne prihajajo iz ZDA in so eden izmed boljših bendov, ki so nastali v zadnjih letih. Sestavljajo jih člani že pokojnih, a sijajnih crust bendov Filth of Mankind, grinderskih Disrupt ter sludge bendov Grief in Alabama Thunderpussy. Morne so glasbeno štartali z mešanico crustpunka in sludge-a ter ustvarili prepoznaven temačen ambient in melodiko, ki sta prisotna ne glede na tempo komadov. Z zadnjim albumom pa so zakorakali bližje k doom vodam, svojo glasbo so potopili v trpljenje in brezmejno žalost bolj kot kadarkoli prej, a ironično, ustvarili dinamično in močno glasbeno sliko. "Gloomy and morose but still crushingly inspiring and revitalising, Shadows is definitely Morne’s shining moment thus far." Skratka - a must-see!

Diskografija:
2008: Demo 2008 (Demo, samoizdaja)
2009: Morne / Warprayer (Split mit Warprayer, samoizdaja)
2009: Untold Wait (Album, Feral Ward Records)
2009: Twilight Burns / Seams (Single, Feral Ward Records)
2011: Asylum (Album, Alerta Antifascista Records)
2013: Shadows (Album, Profound Lore Records)

https://www.facebook.com/mornecrust
http://morne.storenvy.com/
http://www.morneband.bandcamp.com/

Hrvaško/srbski sludge doom trio Hazarder je nastal 2011 in od takrat dela na polno. Med izdajo dveh splitov z Livia Sura in Hesperian Death Horse jim je uspelo poviti prvenec Against His-Story, Against Leviathan (LP, Mordgrimm). Hazarder zaznamuje glasen in boleč, strupeno grlen, skoraj animalističen vokal ter jamski, agresivni riffi, metodično bobnanje in konstantno pridušeno hrumenje basa, ki skupaj ustvarijo spektakularni učinek grozljive kakofonije. V zvoku Hazarder ni nič prepuščeno naključju, gre za preračunljiv in natančno določen slog, katerega končni rezultat je "a colossal and epic taste of slamming sludge brutality!
http://hazarder.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/hazarder.church


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz