PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 19. september 2004

22:00 - Obletnica Metelkove
WENDETTA (ex Bloodline-streetpunk)+WOPTIME (oldschool hardcore)- Italija

Praznovanje 11. obletnice Avtonomne kulturne cone Metelkova mesto se bo v Klubu Gromka zaključilo z koncertom dveh italijanskih skupin – Wendetta in Woptime.
Woptime je old school hardcore bend iz Torina, ki se je dvignil iz pepela zgodnjega italijanskega hardcora, v času, ko je tovrstna glasbena scena tam doživljala veliko krizo. To se je zgodilo nekje leta 1999. Prva pobudnika za to sta bila Paolo in Severio – eden prvih italijanskih profesionalnih skejterjev, ter, skozi različne hardcore in oi punk bende, stalnica na italijanski underground sceni že vse od zgodnjih osemdesetih. Od svojega nastanko se je v Woptime zamenjalo kar nekaj članov, kar pa ga je samo še ojačalo, vztrajnost pa poplačalo z nastopi ob strani velikanov hardcora kot so Sick of it all, Skarhead, All, Barcode,…Woptime je pred kratkim, po dveh mini cedejih in live albumu, za Brutus records, končno izdal tudi studijski prvenec, ki se imenuje Mi Vida Loca, na katerem se nahaja devet jeznih harcore izbruhov.
Wendetta je v bistvu streetpunk bend po imenu Bloodline, v katerem je pred kratkim tudi prišlo do manjših kadrovskih sprememb. Zato novo ime. Bend prihaja it Piacenze in zaradi neverjetne energije, ter odličnih skladb, predstavlja pravo senzacijo na evropski punk sceni. Slovi pa tudi kot eden najurnebesnejših bendov daleč naokrog, kar jim priskrbi številne fene, kjer koli razdirajo tišino z svojimi instrumenti. Leta 2002 je, takrat še Bloodline, pritegnil pozornost angleške založbe, ki je izdala njegov studijski, vsepovsod zelo hvaljeni, prvenec, Razorstrike. Trenutno pa se pod novim imenom kuha nov album, ki bo izšel za Brutus records in se bo imenoval Terror Nation. Kljub kadrovskim spremembam in novemu imenu, pa Wendetta menda ostaja zvesta svoji slavi in zvoku, na koncertu pa obljublja izvajati tudi komade iz albuma Razorstrike.

vstopnina: 800 sit (s flyerjem 600 sit)

Koncert bo izveden s podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo.« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz