PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 18. januar 2014

20:00 - Predstava
NAVAJENI NA ŠOK

Kje ste bili pa vi leta '91?

Mi smo bili v osnovni šoli in v varnem družinskem zavetju. In v zaklonišču. Mamice in očki so nam kupovali čokolino ter nas vozili v Trst po kavbojke. In v Premanturo. Na dopust, se spomniš? 
Dvajset let kasneje je svet drugačen. Tudi mi smo drugačni, morda celo ... ">odrasli? Pa smo tudi svobodni? Nas je česa strah, se česa veselimo? Nas >sploh lahko še kaj preseneti? Zombiji?! 
Pozorno glej in prisluhni. Na koncu tega obreda, tega plesa med glasbo in besedo, boš mogoče vedel odgovor. Mogoče ga boš celo razumel.

režija: Dejan Spasić
ŠODR teater: Iva Svilenković, Jasna Simončič, Jurij Torkar, Lejla Salihović, Matevž Brecelj - Breco, Matija Kastelic - Kju, Petra Grunfeld - Kiti, Rok Pirnat - Fernk
Srečna mladina: Andrej Zavašnik - Zava (bobni), Gašper Gantar (bas), Peter Dekleva (kitara, vokal)

 
Člani ŠODR teatra in Srečne mladine so v preteklem letu (premiera december 2012) ustvarili avtorski projekt z naslovom »Navajeni na šok«. Gre za rock kabaret, ki zajema razmišljanja ustvarjalcev in riše sliko realnosti, projecirano skozi oči mladih avtorjev - igralcev, muzičarjev, filozofov. Na 52. Linhartovem srečanju gledaliških skupin osrednje Slovenije je Srečna mladina prejela priznanje za posebne dosežke za glasbeno opremo predstave »Navajeni na šok«, ki je v celoti glasbeno kot tudi dramsko, nastala med procesom nastajanja predstave. »Navajeni na šok« se je uvrstil tudi na državno raven Linhartovega tekmovanja v Postojni!
 
Predstava traja uro in pol, vsebuje pa tako klasično gledališko igro, stand-up nastope in glasbo, ki jo Srečna mladina v predstavi izvaja v živo z vokalnimi prispevki igralk in igralcev ŠODR teatra. Glasba iz predstave Navajeni na šok je pred kratkim izšla tudi v obliki zgoščenke Navajeni na šok, ki je naprodaj tudi prek spleta (http://srecnamladina.bandcamp.com/album/navajeni-na-ok)
 
 
DODATNE INFORMACIJE:
 
Kratek trailer Navajeni na šok si lahko pogledate tukaj:
 
Dodatne informacije na spletnih straneh ŠODR teatra in Srečne mladine, na facebooku in prek telefona:

kontakt: jasna.babic@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz