PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAsobota, 18. januar 2014

20:00 - Predstava
NAVAJENI NA ŠOK

Kje ste bili pa vi leta '91?

Mi smo bili v osnovni šoli in v varnem družinskem zavetju. In v zaklonišču. Mamice in očki so nam kupovali čokolino ter nas vozili v Trst po kavbojke. In v Premanturo. Na dopust, se spomniš? 
Dvajset let kasneje je svet drugačen. Tudi mi smo drugačni, morda celo ... ">odrasli? Pa smo tudi svobodni? Nas je česa strah, se česa veselimo? Nas >sploh lahko še kaj preseneti? Zombiji?! 
Pozorno glej in prisluhni. Na koncu tega obreda, tega plesa med glasbo in besedo, boš mogoče vedel odgovor. Mogoče ga boš celo razumel.

režija: Dejan Spasić
ŠODR teater: Iva Svilenković, Jasna Simončič, Jurij Torkar, Lejla Salihović, Matevž Brecelj - Breco, Matija Kastelic - Kju, Petra Grunfeld - Kiti, Rok Pirnat - Fernk
Srečna mladina: Andrej Zavašnik - Zava (bobni), Gašper Gantar (bas), Peter Dekleva (kitara, vokal)

 
Člani ŠODR teatra in Srečne mladine so v preteklem letu (premiera december 2012) ustvarili avtorski projekt z naslovom »Navajeni na šok«. Gre za rock kabaret, ki zajema razmišljanja ustvarjalcev in riše sliko realnosti, projecirano skozi oči mladih avtorjev - igralcev, muzičarjev, filozofov. Na 52. Linhartovem srečanju gledaliških skupin osrednje Slovenije je Srečna mladina prejela priznanje za posebne dosežke za glasbeno opremo predstave »Navajeni na šok«, ki je v celoti glasbeno kot tudi dramsko, nastala med procesom nastajanja predstave. »Navajeni na šok« se je uvrstil tudi na državno raven Linhartovega tekmovanja v Postojni!
 
Predstava traja uro in pol, vsebuje pa tako klasično gledališko igro, stand-up nastope in glasbo, ki jo Srečna mladina v predstavi izvaja v živo z vokalnimi prispevki igralk in igralcev ŠODR teatra. Glasba iz predstave Navajeni na šok je pred kratkim izšla tudi v obliki zgoščenke Navajeni na šok, ki je naprodaj tudi prek spleta (http://srecnamladina.bandcamp.com/album/navajeni-na-ok)
 
 
DODATNE INFORMACIJE:
 
Kratek trailer Navajeni na šok si lahko pogledate tukaj:
 
Dodatne informacije na spletnih straneh ŠODR teatra in Srečne mladine, na facebooku in prek telefona:

kontakt: jasna.babic@gmail.com
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz