PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 8. januar 2014

20:00 - Večeri Društva kulturologov Kult.Co
kulturološki filmski večer #1

Vabljeni na sklop kulturoloških filmskih večerov, v organizaciji društva Kult.co, ki se bodo enkrat mesečno dogajali in predvajali v klubu Gromka na Metelkovi. Letos bomo prestopili naše pojmovanje normalnega, sprejemljivega; letos se bomo ukvarjali z NOROSTJO. 5 filmov, 5 predavateljev in mnogo norcev.

Prvi film s katerim bomo otvorili filmske večere letošnjega študijskega leta nosi naslov TOKYO! (2008) in ima kar tri režiserje: Joon-ho Bong, Leos Carax in Michel Gondry. 3 režiserji, 3 zgodbe združijo moči v preiskovanju narave tega megalomanskega mesta, katerega oblikujejo obupani prebivalci; za več pa najbolje da si ogledate trailer (http://www.youtube.com/watch? v=8TUbDzB7m5U)

Pred ogledom filma pa nam bo film osvetlila asistentka na FDV-ju, soon-to-be doktorica kulturologije: Natalija Majsova, preko predavanja z naslovom "Najti, znajti, iznajti se v metropoli (in se pri tem ne izgubiti)".

Vabljeni. Noro bo!


kontakt: eva.malovrh@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz