PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 12. februar 2014

21:30 - Indie-Grad Zgoščenka
SECOND CHANCE BLOWN (Izola) + KITE ZA ELITE (Sevnica) / DJ Oskar Model

Indie-grad, stičišče neodvisne glasbene produkcije, predstavlja drugi dogodek iz koncertnega cikla Indie-Grad Zgoščenka, na katerem se bodo predstavljale nove, aktualne domače glasbene skupine. Februarska Indie-Grad zgošenka prinaša nastop izolskih Second Chance Blown ob izidu istoimenskega prvenca ter RŠ dub pank dua Kite Za Elite, večer pa bo zaokrožil DJ Oskar Model s svojo vedno lahko pitno mešanico melodij za zadetek brez muk.

Second Chance Blown (Izola, Slovenija)
Second Chance Blown je samosvoj glasbeni pankrt iz Izole, ki ga sestavljajo Andrej Vidic ter Aljoša in Primož Mislej. Njihova glasba morda ni industrial, morda ni niti IDM elektronika, niti trdi rock s sintetično matrico. Je skupek idej in pogledov na ideje. Tudi po nekaj letih se oklepa prve definicije: „Še vedno koketira z umazano elektroniko, udriha po nizkih frekvencah a digitalizirano zakulisje tokrat vara z zarjavelimi šestimi strunami in distorzirano bas kitaro. Še vedno preoblikuje, prebavlja frustracije v zvočne rorscachove figure - anamneza je zagotovljena, uspešno zdravljeneje nekoliko manj. Second Chance Blown ne ve ali je post-industrialni preplah, elektronsko naključje, spojina le-teh ali zgolj delno nadzorovan kaos. Je glasbeni pankrt, ihtavi zvočni debil, samemu sebi poslednja šansa, v kateri se bo kot insekt razblinil v halogenskem dimu lastnega tkiva.“ 

Second Chance Blown so konec leta 2013 prilezli do istoimenskega prvenca, posnetega in izdanega v popolni DIY maniri v samozaložbi, ki ga bo skupina predstavila tudi v Ljubljani. Osem avtorskih skladb, ki tvorijo ustvarjalno celoto drugega začetka SCB, se giblje skozi žanrsko težko oprijemljiv zvok, ki ni ne kitarski, ne sintetičen, niti rock, niti techno. Je rezultat sodobnega, kibernetičnega časa, ki se z omejevanjem noče in ne sme strinjati.
http://secondchanceblown.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/secondchanceblown

Kite Za Elite (Sevnica, Slovenija)
Kite Za Elite so eklektičen d.i.y. dub pank duo z nabrušenim in strupenim jezikom iz Sevnice, katerega sestavljajo sodelavci Radia Študent (Leeseetza & Kantriman). Njihovi koncertni nastopi so sicer redki, časi pa vedno bolj terjajo – Kite Za Elite. 
https://soundcloud.com/kitezaelite
https://www.facebook.com/pages/Kite-za-Elite/479789218746872

Organizacija: Indie-Grad: http://www.indie-grad.net/


kontakt: info@indie-grad.net
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz