PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 2. april 2014

20:00 - Večeri Društva kulturologov Kult.Co
Kult.co filmski večer #3: Balkanski Vohun

 Letos bomo prestopili naše pojmovanje normalnega in sprejemljivega; ukvarjali se bomo z NOROSTJO. 5 filmov, 5 predavateljev in mnogo norcev.

Balkanski Vohun, tretji film po vrsti, ki si ga bomo ogledali, se vrača v obdobje krize, ki je prizadela ozemlje nekdanje države SFRJ v 80. letih 20. stoletja. Osrednja tema filma je poskus reformiranega stalinista Ilija Čvorovića da dokaže, kako je podnajemnik njegove hiše, nekdanji 'gastarbeiter' (zdomec, imigrantski delavec) v Parizu, velika nevarnost za nacionalno varnost. Skozi film se njegova paranoja konstantno povečuje, Ilija postaja človek poln strahu, katerega prepričanja in prizadevnost nikomur več ne koristijo in tako vsa njegova ravnanja postajajo vse bolj groteskna in komična.

Pred samim ogledom filma bo imel kratko predavanje na temo Balkanski vohun in vprašanje paranoje profesor FDV-ja, dr. Peter Stankovič.

p.s. Opet bomo erasmus-friendly, zato pričakujte angleške podnapise.
FB: https://www.facebook.com/events/217681875097640/


kontakt: barbarabbeskovnik@gmail.com
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz