PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 27. december 2014

21:00 - R.A.F.A.L.
AKTIVNA PROPAGANDA + KRIK DISNEYLANDA + ĐORNATA (vsi Slo)

Spet je čas za tradicionalni decembrski koncert Aktivne propagande! Ponovno se jim bodo v sklopu skupne mini balkanske turneje pridružili Krik Disneylanda in Đornata. Zadnji soboto pred iztekom leta se bodo na gromkinem odru tako zvrstili trije bendi, vse skupaj 10 oseb, ki so bili in še vedno tvorijo nepogrešljivi del slovenske underground d.i.y. punk srenje že od sredine 90ih let. Že več kot desetletje so vpeti v glasbeno in aktivistično punk sceno: za sabo imajo bogato zgodovino igranja v bendih, ki se danes zapisujejo v anale undergorund punka: Scuffy dogs, Pizda materna, Man in the Shadow, Elvis Jackson, TNT, Panic Overdose, Bot idiot, Hell Patrol, Gradska, Ex-klavna, Patareni, Olho de gato, Diktatura Systema, Wasteland, Atma, Anus, Baka Yaro, Barflies, Glave, Common Sense Society itd., aktivno pa so bili tudi vpeti v aktivistično gibanje in delovanje zdaj že nekaterih pokojnih in nekaterih še živečih skvotov: Cukrarna, Vila Mara, AC Molotov, Kranjski Bazen, TrainstationSquat, Vila Frikens, Društveni centar  in Metelkova. Kljub vsem vrlim oznakam pa decembrski koncert verjetno ne bo prinesel neke nove revolucije, temveč bolj deluje kot opomnik, kako je bilo, kako je in kako bi lahko bilo, ter je predvsem namenjen vzdrževanju vse bolj krhke diy punk scene in pa druženju, kjer se srečajo že znani stari obrazi in spoznavajo novi... Torej, tokrat na odru:

AKTIVNA PROPAGANDA (Ljubljana, Kranj)
Še vedno eden najbolj prepoznavnih domačih bendov, ki preigrava street school  hc, prisega na anarhistične in antifašistične D.I.Y. smernice in ki skozi glasbo širi svoje poglede na trenutno socialno-politično situacijo.  Aktivni od leta 1999. 
https://www.facebook.com/pages/Aktivna-Propaganda/41822452508

KRIK DISNEYLANDA (Ljubljana, Vrtojba, Kranj)
Nastali leta 1997 zgolj iz "upora do netoleratno bolane družbe in dolgočasja". Nekoliko menjali postavo benda, na treh turnejah igrali po skvotih, klubih, pubih in luknjah, izdali split singel s švicarskim crust punk bendom Hellboozers pri slovenski underground založbi Plodna glava records. Po nekaj letni stagnaciji spet akcija in stari novi Kriki spet drvijo. Stari novi punk s specifičnim 'malijevskim' vokalom.
https://www.facebook.com/moredopetous?fref=ts

ĐORNATA (Ljubljana, Nova Gorica, Novi Sad)
Nov bobnar, stara buka. Piči raw oldschool hc punk, nova šola stare šole hardcora. Surovo, enostavno,hitro in glasno.
https://www.dzornata.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/%C4%90ornata/229911260530042?fref=ts


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz