PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 18. februar 2016

21:00 - Defonija
RECEPTACLES (kan / šve) + ANNA GARANO / FLAVIO DAVANZO (ita)

Joe Williamson - glas, električen bas

Anton Toorell - električna kitara

Dennis Egberth - bobni

Receptacles delajo muziko, ki se rada ogne vsem kategorizacijam. Medtem ko poslušalec, poslušalka pri njih najdeta elemente s področij, kakor so no-wave, afro-beat, free jazz, funk in punk, Receptacles nikakor niso mešanica vsega tega, kar smo našteli. Posrečilo se jim je marveč, da so dosegli precejšnjo spontanost, s predanim odrskim delom pa pomenijo tudi nekaj povsem unikatnega, docela samosvojega. Receptacles nas pretkano sprovocirajo in manipulirajo z elastičnostjo forme, tonalitete, tempa in metra. Njihova absurdistična besedila so ogrodje za sproščeno, hektično, pametno, užitka polno kolizijo ritmov in riffov. Anarhistična razmerja v skupinski dinamiki omogočijo močan, izviren, združen zven, v katerem je vsota več kakor njeni deli, pa deli vseeno dajo več kot njihova vsota. 

Receptacles domujejo v Stockholmu na Švedskem. Do zdaj so izdali album Receptacles (2014). tokratni koncert pa pospremi izdajo njihovega novega z naslovom Freedom From Error.

Joe Williamson, po rodu iz Vancouvra (precej časa živel tudi v Amsterdamu in Berlinu), igra tako kontrabas kakor električen bas in je tudi pri nas dobro znan, recimo iz zasedb Kletka Red, Trapist, Tobias Delius Quartet (+ Tristan Honsinger / Han Bennink), Eugene Chadbourne European Trio, The Electrics, Tipper Gore ... in preštevilnih duov. S Toorellom se družita tudi v bendu The Ägg, sicer pa Toorell igra tudi pri upičenih Invader Ace, Dennis Egberth pa pri nič manj nenavadnih Days Of Elisa ter Se & Hör.
 
Njihov novi album - tik pred izidom:
http://tiltingconverter.bandcamp.com/album/freedom-from-error

njihov prejšnji, prvi album:
http://tiltingconverter.bandcamp.com/releases

+

ANNA GARANO / FLAVIO DAVANZO (ita)

Anna Garano - akustična kitara

Flavio Davanzo - trobenta

Anna Garano je skladateljica in strunarka iz Trsta - po osnovni vokaciji je flamenco kitaristka, izvaja pa tako tradicijske kakor avtorske godbe. Je hči slovenske matere in sicilijanskega očeta, poleg kitare (in klavirja) je študirala še muzikologijo in glasbeno zgodovino. Iz flameca se je spopolnjevala v Andaluziji (njeni učitelji so bili mojstri Paco Serrano, Manolo Franco, Manolo Sanlucar). Na konservatoriju v Rotterdamu na Nizozemskem pa se je veščine učila še pri nenadkriljivem Pacu Peña. Izdala je več albumov, med nedavnimi (2014) je Lessness, na katerem slišimo njene solistične kitarske kompozicije, med izvedbo pa se ji pridružijo še Marc Ribot, Doug Wieselman, Flavio Davanzo in Anais Tekerian. Po letu 2012 je Anna Garano intenzivno živela med Trstom in New Yorkom. "Lessness Live" je projekt, ki ga redno in v različnih zasedbah izvaja po izidu albuma - topot bo z njo v duu trobentar Flavio Davanzo. Ta je možakar obče jazzovske prakse in dejavnih širjav, izboren improvizator, pri nas morda še najbolj znan iz zasedb Balkan Babau Circus Orkestar, Earthbeat Ensemble, Original Klezmer Ensemble ...

http://www.annagarano.com/
http://www.mocamboswing.com/blog/?p=52

https://vimeo.com/136077442
https://vimeo.com/136079626


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz