PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 2. november 2017

20:00 - KiborgSpužva Büking
GNOD (GB) + BIG|BRAVE (CA) + OVO (IT)

Ljudstva in ljudstev, obeta se paket treh kultnih, psihedeličnih, eksperimentalnih ter vsesplošno bolnih bandov. Če je v vas vsaj en atom ljubitelja disfunkcionalosti zvoka, je to dogodek, ki za razliko od vaših bližnjih, kliče po vaši prisotnosti.
GNOD (GB) – psychedelic/noise/drone/industrial/krautrock
To, da njihovo ime zveni kot ime nekih sumljivih kurčevih napolitank iz Kika ni naključje. Oboje te ob zaužitju popelje skozi preobilje raznih neprijetnih občutkov mešanih s pretirano sladkobo, kar se konča s čudnim zadoščenjem, kancem samosovraštva in -5 let na pričakovani na življenjski dobi.
Angleški kolektiv, ki je izrodil že preko 20 hrupnih plat raznolikih zvrsti in 'zvrsti', slovi po odtrganih temačnih nastopih, kjer se v repetitivne psihedelične zvočne abominacije pomešajo razpizdnjeni šuserski deli, ki skupaj tvorijo nekaj še neslišanega in nas pustijo šokirane, presenečene in zmedene še bolj od takrat, ko so nam starši nazadnje povedali, da nas imajo radi.
Vtisi s prejšnjega koncerta iz Gromke, ki jih je zapisala Sara:
 
"Gnod so tista nora psihedelična žurka iz 70-ih, ki jo tako idealizirate, vendar precej trša. Koncert je minil relativno hitro*, čeprav smo tisti pod odrom medtem premislili svašta dimenzij in jezdili na mnogih belih zajčkih, da bi le dokončno ujeli bliskavico. Na še več takšnih zvočnih ekspedicij!" 
- SADA AZBESTINA VOID III
*Koncert ni bil kratek. Samo delovalo je tako zaradi kaosa na in pod odrom. In alkohola.
OvO (IT) – noise rock/tribal
 Stara znanca slovenskih odrov, tako da ju ni treba posebej predstavljati. Ampak ju vseeno bom, ker #yolo.
 
Močna ritmika, temačni teatralni vokali, kriki (in razni grleni zvoki, za katere še ni besed, ki bi jih lahko opisali, če pa obstajajo, so pa zagotovo prepovedane) in nespodobno ravnanje s kitaro v obliki masivnih, hrupnih riffov začinjenih s feedbackom tvorijo koncert, ki bolj spominja na nek temačen ritual, ki je skoraj tako pretresljiv kot vaš internet search history.
Big|Brave (CA) – experimental/atmospheric/slow
 
Sicer se mi zdi, da ne rabijo promo teksta, ker bobnarjevi impresivni nad-brki govorijo zase, ampak ajde. Njihova glasba zveni, kot da je iz tistega planeta, kjer so vaše želje ter sanje uresničljive. Torej ne vemo s katerega, ampak definitivno ni ta.
 
Atmosferično in počasno čaščenje zvoka, ki se počasi širi do nerazpoznavnih širin (cue yo mama joke) s počasnim in močnim bobnanjem, čez katerega režejo melanholični in samosvoji ženski vokali. Na last.fm je kot zvrst zapisan 'slowcore' in kolikor debilno to zveni, je kar primeren opis za njih. Nekaj samosvojega, temačnega in impresivnega. Torej nekaj takega, kar je rojeno za v Gromko.
 
Slaba muzika je za slabe ljudi, dobra je pa za še slabše. In ti bandi so res dobri. Se vidimo.

kontakt: space.coitus@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz