PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 7. december 2017

21:00 - Koncert
PREBOJ SOŠKE FRONTE

Glasbeno družabni dogodek Preboj soške fronte, ki ga dolga leta poteka v organizaciji Kluba tolminskih študentov, se točno po enem letu vrača v Gromko. Glavni namen dogodka je predstavitev sveže glasbene scene Posočja v prestolnici.

Letos mineva 100 let od konca Prve svetovne vojne na naših tleh. Ta se je končala s prebojem soške fronte oz. s t.i."Čudežem pri Kobaridu". Tolminski študentje pa v čudeže ne verjamejo, še posebej ne v vojaške. Raje verjamejo v manj čudežne, mirne in lepše čase polne dobre glasbe! Eni takih bodo gotovo v četrtek, 7. decembra v Klubu Gromka, kjer se bodo predstavile žanrsko raznolike tolminske zasedbe.
 
Nastopajo: 

Supreme Ice Cream

Skupina Supreme Ice Cream, ki v tolminskem podzemlju vadi slabo leto, se bo na Preboju soške fronte javnosti predstavila prvič. Bend sestavljajo Romina Gerbec (vokal), Andrej Grosar (kitara), Tadej Grosar (kitara), Klemen Mišič (bas kitara, vokal) in Jernej Rutar (bobni).

Matej Magajne Band

Magajne Matej je do 20. leta večinoma preigraval priredbe skupin iz 70-ih let, nato pa je iz želje po avtorskem delu nastal inštrumentalni trio Feedback, kateri se skozi čas predstavlja v današnji podobi štiričlanske skupine. Zaradi želje po različnih zvrsteh glasbe je Matej sodeloval tudi v Goran Utan band in Salamandra Salamandra. Sodeluje tudi v blues rock zasedbi Poltrona Express. Kitarist in vokalist Matej se bo s svojo skupino Matej Magajne Band, ki jo sestavljajo Andrej Klavžar (bas kitara), Žiga Kovačič (klaviature) in Gašper Peršl (bobni) občinstvu premierno predstavil na Preboju soške fronte.

Iaria & Band

Tolminski rimoklepač Blaž Iaria je v desetih letih delovanja izdal dva albuma: Le jst (2007), Še en dan ku usi (2010). V zadnjem letu se je odločil matrice na odru zamenjati za live band, ki ga sestavljajo Martin Čujec (tolkala), Blaž Valentinuzzi (bas kitara), Blaž Trušnovec (bas kitara), Aljoša Rejec (kitara) in Doroteja Benedejčič (klaviature).

https://soundcloud.com/iariamc

https://www.youtube.com/channel/UCO00wjo0o3WHhW4oDrD2zHg?view_as=subscriber

https://www.facebook.com/iariatminskrep/

Tmin Tafari Sound

Trije mladi ljubitelji reggaeja so se leta 2012 povezali z namenom širiti sporočilo in kulturo reggae glasbe ter jo približati tako mlajši kot starejši publiki in pri tem svojem poslanstvu so zelo uspešni. Trio redno nastopa na Overjam International Reggae Festivalu, večkrat se je predstavil v okviru serialke DubLab, ki ob ponedeljkih poteka v Klubu Channel Zero. Fantje v svojih nastopih vrtijo predvsem roots reggae, rocksteady, dub ter raggamuffin.

https://www.facebook.com/tmintafari/
 

 

V Šengenski kuhni bo dišalo po tminski friki.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz