PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 20. oktober 2018

21:00 - Koncert
INJURED LIST (Ger) + RUTINSKA KONTROLA (Slo)

INJURED LIST (Nemčija)

Ob poslušanju Injured list pričakujemo še en bend, v katerem pet lepih krhkih dečkov preigrava post punk. Pomota. Injured list sestavlja klena ekipica nekdanjih skvoterjev, dolgoletnih akterjev liepziške punk/diy/ alternativne scene, ki radi igrajo še kaj drugega razen klasičen pank. Vodilna sila benda je v mladosti igral v punk bendu `Reich und Schön`, ki so se redno pojavljali na naših podzemnih odrih, predvsem pa se nam je priljubil s svojo prijaznostjo in zajebantskim odnosom do sveta, kot je recimo redno kandidiranje/trolanje na lokalnih mestnih volitvah. Kot pravijo sami : " To this very day,  Injured list continues their practices of annoyance, bad behaviour, discomforting smells,and tasteless jokes." Ko boste poplesavali na njihov post pankovski rock`n`roll ritem, se vam lahko kmalu zgodi, da se znajdete na `injured list`!
http://injured-list.de/start.html
https://injuredlist.bandcamp.com/album/injured-list

 

RUTINSKA KONTROLA 

Rutinska kontrola so združili post-punk in yu-rock. Nastala je zanimiva zvokovna mešanica, ki po eni strani vzbuja nostalgijo in šarm ex-yu šole, hkrati pa ne zapade v klasične `yugo`  melodije, po drugi strani pa s sodobnejšimi glasbenimi vpadi poskrbijo za `catchy tunes`. Leta 2013 so izdali prvenec `Priče o ordinarnom ludilu`, ki pa bendu vseeno dela nekoliko krivico - ne vemo, ali je razlog  vmesna kilometrina ali menjava postave - , a Rutinska kontrola na odru zvenijo veliko udarnjejše, razgibano in raznoliko kot je zaslediti v omenjenem albumu. Po junijskem odličnem koncertu se že veselimo, da jih ponovno gostimo na našem odru.
https://www.facebook.com/rutinskakontrola.lj/
https://rutinskakontrola.bandcamp.com/

 

 

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz