PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 23. januar 2019

20:00 - Gledališče zatiranih
Zatiranje v Gromki: Pravljični večer z Mojimi prav(lj)icami

Prvo, januarsko zatiranje v Gromki bomo v podprazničnem vzdušju pričeli s pravljičnim večerom za odrasle, nekoliko drugače.

 
Kakšno je sporočilo glede enakopravnosti spolov v tradicionalnih pravljicah, ki so eno od prvih vzgojnih in izobraževalnih sredstev, s katerim se srečajo otroci?
Ali je nesprejemljive situacije v pravljicah možno spreminjat brez magičnih moči?
 
V mnogih pravljicah so spolne vloge vnaprej predpostavljene. Določene oblike zatiranja so prikazane kot običajne, pričakovane in tako reproducirajo spolno zaznamovane družbene vzorce in patriarhalni družbeni red.
 
Predstava Moje prav(lj)ice črpa vsebino iz vsem znanih pravljic Pepelke in Sneguljčice in jih Transformatorsko aktualizira in preizprašuje ter ponuja možnosti za drzne intervencije!
 
Eksperimentalna in raziskovalna predstava Moje prav(lj)ice združuje elemente gledališča zatiranih, fizičnega gledališča, comedie dell’ arte, lutkovnega gledališča in cirkuške umetnosti ter je interaktivna in izobraževalna.
 
Nastopajoče_i: Barbara Polajnar, Danijela Zajc, Teja Bitenc, Metka Bahlen Okoli, Jaka Andrej Vojevec, Jan Franc Podbrežnik .
 
 
PREDBOŽIČNA ARTIVISTIČNA AKCIJA!
Tokrat, DVE predstavi za ceno ENE!
Vstopnina: 6 € / 4 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne
 
Število mest je omejeno. Rezervirane karte je potrebno dvigniti najkasneje 15 minut pred predstavo. Rezervacije sprejemamo na: transformator.toslo@gmail.com
 
Produkcija: Kulturno umetniško društvo Transformator
 
Projekt sofinancira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz