PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 19. januar 2019

21:00 - R.A.F.A.L.
TROBECOVE KRUŠNE PEČI (Hr) + 2/3 SOR (Idrija)

 TROBECOVE KRUŠNE PEĆI (Hr/Slo)

Trobecove krušne peći - hrvaški avantgardni postpunk bend iz Zagreba poimenovan po najbolj znanem serijskem morilcu iz takratne Jugoslavije. Skupina je delovala od 1981. do 1987. leta. Glasbeni kritiki jih uvrščajo v alternativni rock, post-punk/art rock, noise in no wave. Trobecove Krušne Peći se vrsto let ukvarjajo z analiziranjem zla in skozi umetnost delujejo zoper njega, zavedajoč se, da sta kolektivni in individualni um prešla v stanje duhovnega negativizma, v katerem se vsi vzvodi družbene moči uporabljajo za dominacijo in zasužnjevanje ljudi.

Leta 1987 izdajo live album `Ta krvava prošlost` pod etiketo Produkcija Slovenija,  leta 1992 pa izdajo kaseto naslovljeno `85, pod etiketo Kekere Aquarium. Posneto v studiu Boruta Činča (Buldožer), v Ljubljani od 9. do 16. 04. 1985. Leta 2013 se ponovo zberejo in objavijo kompilacijski paket `S mukom žvaču  trubadurov vrat`, kjer sodeluje celo 37 založnikov hrvaške alternativne založniške scene. Od takrat aktivno ustvarjajo in koncertirajo. Januarja 2017 Trobecove krušne peći izdajo nov vinil pod imenom ETHER, s pretežno novimi skladbami, posnet v živo v splitskem klubu KOCKA. Klaustrofobično atmosfero ETHER-a spremljajo psihodelične ilustracije kitarista Vinski Ivana.
https://trobecovekrusnepeci.bandcamp.com/
https://www.discogs.com/artist/1089369-Trobecove-Kru%C5%A1ne-Pe%C4%87i

2/3 S.O.R. (Idrija) 
S.O.R. so nastali leta 1984 kot  prvi HC bend v Idriji in tako nadaljevali punk zgodbo sokameradov Kuzl in Šunda. Aktivni so bili vse do 1988, njihova zapuščina pa je album `Sistem organizirane regresije`, ki je izšel pri NE Records.  Od 2014 se zgodba S.O.R. nadaljuje, tokrat preoblikovani različici. Trenutno so se poimenovali z `delovnim` imenom 2/3 S.O.R. dokler, kot pravijo, se ne spomnijo česa novega. SOR so poosebljena energija na odru, zapeljejo nas čez antologijo panka in ko je koncerta konec, ugotovimo, da hočemo še.
https://www.youtube.com/watch?v=2nHP3dL_PVw
https://www.youtube.com/watch?v=wydMYliLpM0« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz