PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 9. marec 2019

18:00 - Festival Rdeče zore
Predavanje Kvir-feministični aktivizem onkraj identitetnih kategorij - Irina Schaltegger (AT)

Na predavanju bomo prevpraševale_i potrebo po identitetnih kategorijah v feminističnem aktivizmu. Kvirovska teorija in politike nas učijo, da sta pluralizacija identitet na eni in dezidentifikacija na drugi strani značilnosti subverzivnega aktivizma ter da se feminizmu ni treba zanašati na klasičen koncept “ženske”. Intersekcionalnost in boj temnopoltih feministk sta pokazala potrebo po prepoznavanju različnih nivojev razmerij moči in razlik. Feminizem kot boj “žensk” in za “ženske” je v nevarnosti, da esencializira kategorijo brez kakršnekoli resnične vsebine. Toda kaj naj bo potem osnova naših kolektivov?

Irina Schaltegger je študirala socialno in kulturno antropologijo na Dunaju in napisala magistrsko nalogo o kvirovsko-feminističnem aktivizmu v Ljubljani ter o identitetnih kategorijah v feministični antropologiji. Poleg tega Irina obdeluje zemljo, se ukvarja s socialnim delom, rokodelstvom, povezovanjem z ljudmi in še marsičem.
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz