PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 25. april 2019

20:00 - Predstava
GVERILA THROWBACK : MALO MEŠANO NA ŽANRU

 »Umetnost žanra je na Zemlji dlje kot homo sapiens« (Johan van Barbechooven). Antropologi menijo, da je obvladovanje ognja - in s tem žanra - za vselej spremenilo potek evolucije in ostaja prvobitni dražljaj, ki skrbi, da še vedno ljubimo peko nad njim. O povezanosti človeka in žanra priča tudi dejstvo, da so prav vse znane kulture na Zemlji razvile svojo tehniko priprave in uporabe žanra. V novi predstavi bodo tako improvizatorji plemena »Gverila teater« vsem lačnim spekli romantično pojedino, vrgli napalm na brbončice in postregli še s črno-belim desertom. Na odru bodo pred vašimi očmi pripravili srhljivke s kajmakom, pustolovke v lepinji s čebulo, bollywood po teksaško, file westerna (brez kosti) in špikani akcijski film. Za hranljive prizore bodo poleg improvizatorjev poskrbeli 3 najvidnejši svetovni žanr mojstri. Tisti, ki bo po vašem izboru najbolje režiral s svojimi sestavinami pa dobi Gverilino zvezdo na pločniku slavnih. 

Žanre prinesite s seboj!
 
Gverila Teater je improvizacijsko gledališče, kjer se čudaški režiserji spopadejo v improviziranem ustvarjanju odbitih gledaliških prizorov. V znamenju 10. obletnice delovanja kolektiva se z Gverila Throwback spominjamo najboljšega vseh pretekih sezon. Aprila se s predstavo Malo mešano na žanru vračamo v leto 2015.


« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz