PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 18. oktober 2019

20:30 - Koncert
Pajser party: SsmKOSK x Redmoon x kje so roke x Soapscum vs. Rakav košček

Ob izidu novega celovečernega albuma »Pajser in mleko« domačega etnotrešerja, pizdoglavca in nojzerja SsmKOSKa se bomo v Gromki s skupnimi močmi skurli do konca. Vabljeni na pralnico skisanega mozga, razpadajočih jeter in strtih src, kjer vam bomo razmontirali glave in bušili bobniče ob podpori manijakov Redmoonkje so roke in Soapscum vs. Rakav košček.

Album »Pajser in mleko« je nastajal v obdobju med avgustom 2018 in septembrom 2019. Kljub temu, da je v letu 2018 nastala zgolj prva skladba albuma, vse ostale pa leta 2019, se splošen ton albuma v veliki meri navezuje na leto 2018. 

SsmKOSK - premierni nastop ob izidu plošče »Pajser in mleko« za založbo Zvočni Prepihi

Breakcore / glitchcore / nojzerski ekt, ki se v zvoku in sliki napaja iz osamelih predelov okoli kamniške proge, poetike zvočnih odpadkov, okruškov in motenj, ter iz širokega spektra glasbenih zapuščin. Pri živih nastopih je v ospredju manipulacija predposnetega materiala, ki ga SsmKOSK predvaja z različnih naprav in naprav z modificiranimi vezji.

Blaž Božič aka SsmKOSK, rojen leta 1991 v Ljubljani, je obiskoval OŠ Dr. Vita Kraigherja in gimnazijo Ledina, nato pa zaključil študij starogrškega jezika in književnosti ter primerjalnega jezikoslovja. Kot SsmKOSK do sedaj izdal albume: »Pičko`n`troll« (2013), »Merak« (2015), »tripl split« (s srbskima nojzkorovcema Genezo Kinezev in Segregatorjem X) (2016) in »Ptičji mozak« (2018) ter haral po številnih koncertnih prizoriščih od bregov Črnega morja do vzhodnega roba danskega otoka Sjalland.

https://zvocniprepihi.bandcamp.com/album/ssmkosk-pti-ji-mozak 

Redmoon

Prah. Pesek. Puščava. Veter premetava redko rastlinje in skozi debele večne oblake se stežka prebijajo sončni žarki. V daljavi je videti silhueto nekoč velikega mesta, ki pa je danes le še sinonim za nostalgične spomine na nekdanjo civilizacijo. Človek je človeku volk in depresija ter brezciljnost vejeta po širni pustinji bolj bridko kot veter okoli napol porušenih nebotičnikov. Zgolj obstajati in živeti je bolečina. Edina stalnica in ščepec miru je luna, kateri se vsako noč oblaki misteriozno umaknejo, da bi ta lahko prekrila zemljo s svojim škrlatnim sijem. – Luka Seliškar o Red Moon, Topla Bumov

https://zvocniprepihi.bandcamp.com/album/brgs-umdhlebi-red-moon
https://zvocniprepihi.bandcamp.com/album/red-moon-eclipsing 

Kje so roke?

Terasa drone noise duo z okusom čevapov.

https://sop-records.org/?page_id=2068 

Soapscum vs. Rakav košček

Zvočna nehigiena, fragmentirana med noisom, beatom, synthi, slabimi posnetki in kitarskim teženjem

https://soapscumvsrk.bandcamp.com/ 

<Časovnica> 

Vrata: 20:00 

20.30-21:00 Soapscum vs. Rakav košček

21:00-21:30 kje so roke

21:30-22:00 Redmoon

22:00-22:45 SsmKOSK


 

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz