PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 4. november 2019

20:00 - Metabonma
Jana Fridau / Luka Poljanec / Jošt Lampret

  • Luka Poljanec, marimba
  • Jana Fridau, kitara
  • Jošt Lampret, kontrabas

 

J. S. Bach: Suita za violončelo št. 2 v d-molu, BWV 1008, preludij (priredba za kontrabas)

Vito Žuraj: Interfret za solo kitaro

J. S. Bach: Suita za violončelo št. 2 v d-molu, BWV 1008, allemanda (priredba za kitaro)

Matej Bonin: novo delo za tolkala

J. S. Bach: Suita za violončelo št. 2 v d-molu, BWV 1008, courante (priredba za kontrabas) 

J. S. Bach: Suita za violončelo št. 2 v d-molu, BWV 1008, sarabanda (priredba za marimbo) 

J. S. Bach: Suita za violončelo št. 2 v d-molu, BWV 1008, menuet (priredba za kitaro)

Bruno Mantovani: Moi, jeu… za solo marimbo 

J. S. Bach: Suita za violončelo št. 2 v d-molu, BWV 1008, gigue (priredba za marimbo) 

Peteris Vasks: Bass trip za solo kontrabas

 

Jana Fridau (1995) je kitaro pričela igrati v Gornji Radgoni, nadaljevala pa na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Trenutno študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Grafenauerja.Na tekmovanju TEMSIG 2015 je prejela prvo nagrado, med šolanjem na Konservatoriju v Mariboru pa sta z Danajo Habjanič izvedli Vivaldijev Koncert za dve kitari v G-duru. Na akademiji se je spoznala z renesančno lutnjo in romantično kitaro ter leta 2016 sodelovala pri uprizoritvi Monteverdijeve opere Kronanje Popeje v SNG Maribor. Preizkusila se je tudi že v igranju električne kitare z ansamblom za sodobno glasbo, letos pa je sodelovala pri izvedbi dela Grabstein für Stephan (György Kurtág). Izvedla je tudi solistična recitala v sklopu Festivala Lent in glasbenega cikla Mladi virtuozi Festivala Ljubljana.

Luka Poljanec (1999) je študent tolkal pri prof. Alexeju Gerassimezu na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Monakovem. V Ljubljani ga je na akademiji in konservatoriju poučeval prof. Simon Klavžar. Luka je prejel veliko priznanj na različnih tekmovanjih (TEMSIG, Svirel, Universal Marimba Competition Belgium) in izvedel več samostojnih recitalov, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana pa mu je v letu 2018 podelil Škerjančevo nagrado. Istega leta sta z Janom Čibejem v tolkalnem duu Dendrocopos osvojila prvo nagrado in nagrado občinstva na Mednarodnem tekmovanju za tolkala v Luksemburgu. Ta uspeh jima je prinesel koncerte v organizaciji Glasbene mladine Slovenije, na festivalu Arsana na Ptuju, na Univerzi Radford (ZDA) in v Plevnu (Bolgarija). 

Jošt Lampret je študent Akademije za glasbo v razredu red. prof. Z. Markovića. Je prejemnik treh prvih nagrad na tekmovanju TEMSIG in prejemnik zlate plakete na Mednarodnem tekmovanju godalcev v Nišu. Kot solist je nastopil z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani. Med drugim sodeluje z zasedbami Scaramelli Bass Quartet, Goran Bojčevski Trio, Marko Hatlak in FUNtango ter kvintetom kontrabasov Bass Chorus. Sodeloval je z Mladinskim orkestrom Gustava Mahlerja, Mediteranskim mladinskim orkestrom, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana in Ljubljana International Orchestra.

Matej Bonin (1986) je kompozicijo študiral pod mentorstvom prof. Uroša Rojka v Ljubljani in na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Gradcu v razredu prof. Beata Furrerja. Trenutno poučuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani in na Gimnaziji Koper. Za svoja dela je leta 2008 prejel Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani, leta 2014 pa je bil prejemnik nagrade Gargonza Arts Award. Predstavil se je na EXPO Milano 2015, na mednarodni skladateljski tribuni Rostrum v Talinu pa je leta 2015 zmagal v kategoriji do 30 let. V letu 2017 je svoje delo predstavil na festivalu cresc... Biennale, njegova dela pa so bila izvedena na festivalih in prizoriščih Musica Viva Festival Munich, Warsaw Autumn, Alte Oper Frankfurt, Budapest Music Center, New Directions Festival, Gare du Nord Basel in The Firehouse Space New York. Redno sodeluje z Ensemble Modern, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, harmonikarjem Luko Juhartom, violistko Megumi Kasakawa, rogistom Saarjem Bergerjem, zasedbami Savasa Trio, Shanghai Sinfonietta, Divertimento Ensemble, neuverBand in drugimi. Plod sodelovanj s plesnimi koreografi so tudi tri plesne predstave, za katere je prispeval glasbo: Islands in the fog (2010), Paradise on stage (2014) in Telo glasu (2015).« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz