PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 7. september 2019

22:00 - Obletnica Metelkove
TOVARIŠ STRMOGLAVLJEN + PSIHEDELAVCI

Tovariš strmoglavljen s paleto različnih instrumentov zapleta poetične sprehode po gozdu raznih vzdušij v eksperimentalno elektroakustično glasbeno gnezdo. Od vedrine do nevihte emocij v vrtincu psihedelične burje.

Z začetki v letu 2010 se je sprva "one man band" projekt Martina Ukmarja (ki so ga takrat mediji označili kot tihega protagonista nekonvencionalnega, kvazi obstoječega glasbenega vala »nova čudna Slovenija«) v zadnjem obdobju prelevil v razširjeno zasedbo, v kateri je Nastja Janžekovič na električni violi stalnica, v nekaj skladbah pa se jima na bobnih pridruži še Samo Pavlica – Linč.
Martinov sprva improvizirano spontan pristop k ustvarjanju se je sčasoma in predvsem v zadnjem obdobju z razširjeno zasedbo oblikoval v zdaj koherentno formo, ki sicer še vedno vključuje izvirni pristop v malo bolj urejeni obliki sindikata psihedelavcev. Glasbeniki tvorijo razpršene melodije, ki iz navidezne izrazne kaotičnosti skupaj z dislociranim vokalom in violo ter drugimi pripomočki rezultirajo v specifični polifoniji, v kateri naletimo tudi na fragmente psihedelije, jazza, new wave-a, folka, etna in ostalih rockovskih derivatov.

Slišali bomo dva seta, najprej bolj umirjeni in hipnotični set - tovariš + viola, zatem pa še glavni del programa s psihedelavci.

Zasedba:
Martin Ukmar - el. kitara, klarinet, glas, razna zvočila
Nastja Janžekovič - el. viola, glas
Samo Pavlica Linč – bobni« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz