PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

─Źetrtek, 27. januar 2005

22:00 - DRMK
Koncert SIST EN 343 (lubljana) + AMPER-O-MAT (Ütore)

SIST EN 343
Duet SIST EN 343 (Ljubljana) je nastal leta 1999. Pohvali se lahko z vrsto kasetnih ter CD-R izdaj na razli─Źnih neodvisnih zalo┼żbah po vsem svetu. Kot edinstvena glasbena skupina v Slovenji ustvarjajo trd zvo─Źni ambientalni noise performans. Zvok, kot fizi─Źni fenomen te┼żkega kalibra, v njegovih rokah postane subverzija, dru┼żbena in socialna kritika, odklon od prevladujo─Źih norm in vrednot ter bole─Źa psihi─Źna in fizi─Źna izkušnja na subtilni ravni. Z v─Źasih prijaznim, konstruktivnim ali celo z destruktivnim pristopom ter mešanjem plasti šuma, hrupa, ter ustvarjanjem svojih lastnih zvokov izrecno z na─Źinom improvizacije, ustvarja svetove slišnih in neslišnih tonov, zvokov ter razli─Źnih atmosfer v prostoru in mo┼żganih potencialnih poslušalcev. SIST EN 343 je bil leta 2001 udele┼żenec KLUBSKEGA MARATONA Radia Študent, njegove aktivnosti pa lahko zasledimo na osmih izdanih kasetah, sedmih izdanih CD-R-jih, šestih kompilacijah, izdanih na vseh svetovnih celinah, poleg 20+ odigranih koncertov pa je duet imel leta 2001 tudi manjšo turnejo po Švici. Kmalu pa lahko pri─Źakujemo izdajo split malega ploš─Źka z ameriškim SONIC DISORDER ter nov CD-R album.

AMPER-O-MAT
... je solo projekt Boruta Peternelja (Štore), ki se ukvarja z raziskovanjem hrupnih zvo─Źnih pokrajin na na─Źin improvizacije. Z uporabo trakov, kasetarjev, transistorjev, razli─Źnih kovin, keramike, kontaktnega mikrofona ustvarja edinstven osebno ekspresiven ambientalno-zvo─Źni svet. Letos se je prvi─Ź predstavil v ┼żivo na NOISE FESTIVALU 2004 v ljubljanskem Klubu Gromka, kjer je kasneje odigral še nekaj koncertov. AMPER-O-MAT šteje 4 izdaje v CD-R obliki, eno demo kaseto ter se uveljavlja kot zelo talentiran in obetaven zvo─Źni eksperimentator!


kontakt: drmk@email.si
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz