PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 12. avgust 2023

21:30 - Kvlt ov Seitan
ODPRTO: NEFARIUS VERMIN + KUROKUMA

Masten večer. Prav uno… Zamaščen s čisto previsokim nivojem holesterola.

KUROKUMA
Pred skoraj desetletjem osnovani angleški trio ima v svojem repertoarju kopico demo, EP in split izdaj (med drugim s samooklicanimi caveman doom pionirji Conan), lansko leto pa je luč sveta ugledal njihov dolgometražni prvenec Born of Obsidian. Nastopali so marsikje po Evropi, na primer na vsem poznanem festivalu Brutal Assault, kjer se bodo ustavili tudi letos v sklopu avgustovske mini turneje. Kurokuma v japonskem jeziku pomeni črni medved, ko so prvič nastopili v slovanskem delu Evrope, pa so bili presenečeni, ko so skoraj enako besedo zagledali na oddelku začimb v trgovini. Sludge umazanija, ki jo preigravajo, bo tokrat prvič zahrumela s slovenskega odra.
https://kurokumauk.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/kurokumauk/
https://www.instagram.com/kurokumauk/


NEFARIOUS VERMIN
Postojnska brata, vzgojena na zamaščenem death metalu zabeljenim z d-beatom. Včasih si pa upata vse skupaj začiniti s kakšno black metal eskapado. Aktivna sta v nešteto bendih in projektih, kot duet Nefarious Vermin pa sta leta 2020 izdala prvenec 'Elongated Misery', letos pa live split 'Grind Kaos Live' s kopice druge kontejnrske zalege. Preprosto, prvinsko, surovo. Tako grdo, da nam je všeč.
https://nefariousvermin.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/nefariousvermin
 
8 na vratih
 

****

Koncertni cikel ODPRTO sofinancira Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz