PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 10. oktober 2005

22:00 - Koncert
KUMPANIA AL-GAZARRA (Portugalska)

Gostimo sedemčlanski etno-žur bend (glas, klarinet, saksofon, trobenta, trombon, harmonika, tolkala) iz Portugalske.

[b]Kumpania Al-Gazarra[eb]

vzhodne / ciganske godbe / klezmer / Afrika / Arabija / Portugalska ...

Bend vas popelje na glasbeno popotovanje po prenekaterih svetovnih kulturah. Njegova glasba je plesna, zabavna, ob njej se kakovostno nasmejete in pozabavate. Izkušnja je, skratka, nepozabna.

Zasedba je rojena januarja 2004 v Sintri na Portugalskem, kjer se je sedem muzičistov zbralo, da iz prelepe vasice preženejo dolgčas in tam zaustavijo in zanimirajo mimoidoče turiste in popotnike. Njihov bazičen interes je povezava med cirkusom in tradicionalnimi godbami. Sovaščani so jih podprli, da stopijo na oder in zgradijo svojo glasbeno predstavo. Na Kumpanio Al-Gazarra vplivajo številne tradicionalne kulture z vsega sveta kakor vzhodne in ciganske godbe, Afrika, Arabija, klezmer, imajo pa tudi portugalski in še kakšen pridih. V svojih domala dveh letih delovanja so nastopali po Portugalski in Španiji in se - kjer koli je že bila priložnost - izkazali tudi z učinkovitimi uličnimi nastopi. Na odru ali na cesti so zelo izvirni, polni nepričakovanih glasbenih prepletov, tekstovnih intervencij, močne inštrumentalne podpore in vibrantnih melodij. Prav zdaj so posneli svoj drugi demo CD, na katerem so gostili tudi nekaj muzičnih prijateljev.


kontakt: matchka@sapo.pt
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz