PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAčetrtek, 24. november 2005

21:30 - Teatrino
Gledali?e enega: Kuhanje poezije v gledalikem kotlu glasbe

Slika 1 … Prihod neznanega subjekta iz onostranstva in tiskovna konferenca …

Iz leta xxxx se je vrnil neznani subjekt, ki se je po dvanajstih letih neuspešnega iskanja, da bi se reinkarniral, le ustalil in našel prazno telo.
Razlog njegovega prihoda je trenutna situacija v svetu; svet se vrača v staro zavezo, ponovno se obuja zlato tele in se ustvarja novega boga – marketing.
Subjekt je sodeloval pri merjenju človekovega subjekta v nedimenzionalnosti; rezultati merjenja so bili porazni. Nastala je močna deviacija od pričakovanega.
Po reinkarnaciji in prihodu sledi tiskovna konferenca.
Po tiskovni konferenci pa ponoven odhod, nazaj v onostranstvo. Potrebna je ponovna smrt, in po balzamiranju in izbiri tehnike, dokončno sledi samomor.

Slika 2 … Kamen modrosti …

Igralec v tej sliki odigra tako kamen, kot tudi človeka, ki pride do kamna modrosti, ker potrebuje pomoč.
Fant, sin političnega veljaka pride po pomoč do kamna modrosti. Priporočili so ga člani društva za ohranjanje modrosti, katerega glavni sponzor je njegov oče.
Fant prihaja z velikim problemom: pustilo ga je dekle, ki ga je prevaralo skoraj z vsemi družinskimi člani, samo z mamo ne, ker je bila pač takrat bolna.
To ga ne boli tako zelo. Bolj mu je pomembna tista druga stvar, zaradi katere je sploh prišel.
On je namreč strasten igralec na loteriji. Pokupi cele komplete kartic in pozna čisto vse igre, ki so odprte na loteriji. Njegov življenjski cilj je dobiti glavni dobitek – to mu je čisti orgazem.
Problem pa je nastal, ker je njegova bivša odšla z njegovim najboljšim prijateljem, kupila srečko na loteriji – eno in edino srečko, in zadela glavni dobitek. Najhuje pa je to, da ona v bistvu sploh ni marala loterije – v bistvu jo je totalno sovražila – bila najhujša nasprotnica.
Do kamna modrosti pride z v vprašanjem, ali naj ubije sebe ali naj ubije njo?
Kamen modrosti ga grobo zavrne, on pa ga razbije.
Po telefonu izve njegovo diagnozo; pokliče ga njegova mati … fant ima raka na pljučih … razplet je smrt …

Slika 3 … Novodobni Križani …

Oče iz nebes se odloči, da na ta svet še enkrat pošlje svojega sina; tokrat to ne bo Jezus, ampak njegov brat – drugorojeni.
Problem je ta, da je drugorojeni popolnoma navaden človek in da se na nek način ne strinja z božjim načrtom, da bi svet ponovno rešil na konvencionalen način. Zavrne načrt, da gre ponovno na križ, tako kot njegov brat Jezus.
On pravi, da bo svet rešil rock'n roll. Potrebno je nazaj v podzemlje, urediti stvari spodaj, in tako počasi preiti na površje … ljudem je treba ponuditi rock'n roll …
Slika 4 … Hitler strašilo â€

Slika prikazuje govor Hitlerja, ki je nataknjen na palici. Izgled, kot ptičje strašilo. Gre se za totalen posmeh diktaturi.

Slika 5 … Preobrazba vojaka …

Vojak se odloči, da opusti vojaško službo. Odloči se, da gre nazaj do pračloveka, do opice. Preobrazil se bo v opico in se dal zapreti v živalski vrt.
Slika prikazuje nagovor ljudstvu, nadškofu in predsedniku države, in tudi preobrazbo samo.

Slika 6 … Life performance …

Glasba v živo. Na oder pridejo svetovno znani glasbeniki, ki prihajajo iz raznih žanrov: rock, jazz …
Vsa ta znana imena, živijo in delujejo pod psevdonimi. V resnici pa so to domačini – Slovenci, ki imajo domača imena.
Vsi ti glasbeniki so na odru združeni v enega, pod imenom The Sale Project.« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz