PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 8. marec 2006

21:00 - Festival Rdeče zore
kamera REVOLTA: I WAS A TEENAGE FEMINIST

[b]I WAS A TEENAGE FEMINIST – A documentary film about redefining F-Word[eb]
(r.: Therese Shechter, Trixie Films, 2005, ZDA, 62', dok. film, brez podnapisov)

Rdeča nit dokumentarnega filma I Was a Teenage Feminist je osebno potovanje avtorice v feminizem, močno politično gibanje, ki je nekoč navdihovalo in napovedovalo strastno družbeno revolucijo, dandanes pa vzbuja neugodje, ravnodušnost in celo zaničevanje.

Oborožena z video kamero, poizvedovalnim duhom in ciničnim smislom za humor filmska ustvarjalka Therese Shechter prečeše tako svojo notranjost kot ameriško deželo v želji, da bi se ponovno povezala z močjo in smislom feminizma, ki ju je občutila kot najstnica v sedemdesetih letih.

Medtem ko Therese išče svoj glas in besedo v feminističnem gibanju ter ju skuša uskladiti s svojo identiteto sodobne ženske, se ji porajajo vprašanja kot: kako to, da je feminizem izgubil svoj glas? Ali dandanes sploh še obstaja? In če, kaj pravzaprav feminizem sploh je?


kontakt: kamera.revolta@gmail.com
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz