PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 17. januar 2006

21:30 - Torkovi literarni večeri
Ve?er poezije z LUD Literatura

[b]Peter Semolič[eb] se je rodil v Ljubljani leta 1967. Študiral je splošno jezikoslovje in sociologijo kulture na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Piše poezijo, prozo za otroke, radijske igre, eseje in prevaja iz angleščine, srbščine in hrvaščine. Njegova poezija je izšla v pesniških zbirkah Tamariša (1991), Bizantinske rože (1994), Hiša iz besed (1996), Krogi na vodi (2000), Vprašanja o poti (2001), Meja (2002), Wiersze wybrane (2003 – prevod v poljščino Katarina Šalamun Biedrzycka in drugi), Barjanski ognji (2004) ter v različnih antologijah doma in v tujini. Leta 2003 mu je izšla pravljica za otroke Tipkarski škrat Pacek.

Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997), Nagrado â€oKristal Vilenicaâ€? (1998) in Nagrado Prešernovega sklada (2001).
ivi v Ljubljani kot svobodni književnik. Pri založbi LUD Literatura (v zbirki Prišleki) bo spomladi izšla nova pesniška zbirka pesnika Petra Semoliča.

[b]Uroš Zupan[eb], rojen leta 1963, doma iz Trbovelj, je študiral primerjalno književnost in sociologijo kulture na ljubljanski filozofski fakulteti. Je pesnik, prevajalec, esejist, urednik za poezijo pri reviji Literatura. Vodi Literaturino ustvarjalno delavnico za poezijo. Objavil je naslednje pesniške zbirke: Sutre (dva ponatisa), Reka, Odpiranje delte, Nasledstvo, Drevo in vrabec, Nafta, Lokomotive. Kot esejist in ljubitelj glasbe (in poezije) je svoje pisanje združil v knjigah: Svetloba znotraj pomaranče, Pesem ostaja ista: ivljenje v glasbi, Pešec. Preveden v mnoge tuje jezike in uvrščen v domače in tuje antologije.

Prejel je Jenkovo, upančičevo in nagrado Prešernovega sklada ter nagrado za najboljši prvenec.
Spomladi pričakuje izid najnovejše pesniške zbirke pri založbi LUD Literatura v zbirki Prišleki. ivi, ustvarja in dela v Ljubljani.« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz