PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 22. januar 2007

22:00 - Koncert
MIMESYS (Ita)

MIMESYS (Ita)
Ugo Boscain (kontrabasovski klarinet)
Michele Spanghero (kontrabas)

MIMESYS meets ALZHEIMER TRIO - skupinska improvizacija
Ugo Boscain (kontrabasovski klarinet)
Michele Spanghero (kontrabas)
Tomaž Grom (kontrabas)
Matjaž Manček (el.kitara, electrix)
Marjan Stanič (bobni)

MIMESYS

MIMESYS o sebi:_
Nastanek projekta Mimesys je rodilo raziskovalno navdus(enje dveh izmed najaktivnejs(ih glasbenih improvizatorjev iz Furlanije - Uga Boscaina in Michela Spanghera - nad nizko-frekvenc(nimi toni in neobic(ajnimi zvoki. Duo Mimesys se osredotoc(a predvsem na improvizacijske principe, s katerimi pa posez(e tudi v polja sodobne klasic(ne glasbe in evropskega jazza. Velika pozornost velja eksperimentaciji z zvoc(nimi barvami in odtenki ter nenavadnim zvoc(nostim, ki jih duo povzroc(a z razs(irjenimi tehnikami rabe svojih instrumentov. Duo Mimesys zvoke konvulzivno bruha na plano v glasbeno in emocionalno mimetic(no absorbcijo.

1.decembra 2006 je luc( sveta ugledal album prvenec Mimesys in sicer za neodvisno zaloz(bo Dedalus Records. Album je rezultat 5 mesecev trajajoc(ih snemalnih seans in vsebuje kronolos(ki izbor improvizacij, ki so bile izvedene na trz(as(ki "International School for Advanced Studies ".


kontakt: mimesys@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]




layout:vax - 2008 - code:primz