PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 16. oktober 2007

22:00 - Twotonebinas
THE HOLLOW POINTS+ RAT CITY RIOT/oboji street punk, ZDA

Kaj dobimo če v mikser vržemo The Clash, Social Distortion in Dead Boys, dodamo veliko krvi, švica, solz, garaštva in ljubezni? Koktejl te vrste, izumljen in domujoč v Seattlu, se imenuje The Hollowpoints!
The Hollowpoints so punk rock živeči, ljubeči in predstavljajoči kvartet, ki je nastal leta 2002, ko se je vokalist/kitarist Matty McKinney, z mladostnim prijateljem – basistom – Benom Earlyjem, preselil v Seattle. Tam jima je pot prekrižal bobnar Dan Colley in bend The Hollowpoints je bil rojen. Trio je vzdržal vse do januarja 2006, ko so rekrutirali še enega kitarista – Willa McCarthyja iz severozahodnega metalpunk benda Axes of Evil. Fantje so prepričani, da bo ta postava ostala za zmeraj.
The Hollowpoints niso tipičen punk’n’roll bend, ki se drži ene špure. To je bend, ki črpa influence iz glasbe na začetku omenjenih bendov, pa tuid Rancid, Cock Sparrer, Stiff Little Fingers, NOFX, US Bombs, in še mnogi drugi, so pomembno vplivali na njih. Nagrajeni ali rojeni tudi s talentom in neverjetno energijo The Hollowpoints živijo za žive nastope. Več kot petnajst turnej v zadnjih treh letih, jim je prislužiko sloves urnebesne žive atrakcije, kar dokazujejo evforične in alegorične recenzije koncertov, ter povabila, ki so jih na oder postavila skupaj z bendi kot so Angel City Outcasts, GBH, The Exploited, The Brigs, The Distilers, Youth Brigade,...
V preteklih par letih so The Hollowpoints dosegli vec, kot so si kdajkoli predstavljali. Pod svoje okrilje – sponzorstvo – so jih vzeli pri Schechter Guitars, Draven Shoes in Vigilantic Clothing. Album The Black Spot, ki je izšel leta 2005, je produciral legendarni Duane Peters (US Bombs, Duane Peters and the Hunns), igrali so na festivalu pred 35tisoc glavo mnozico.
Do vsega tega pa so jih pripeljale neomejena strast, zagon, motivacija in entuzijazem. In seveda fantje upajo, da se bo njihovo pocetje nadaljevalo se dolgo v prihodnost. Dokler so vsi najboljsi prijatelji in cutijo enako bo to mozno, menijo sami. In seveda, dokler delajo muziko, ki bo vsec nam oziroma vam.
Z istim ali pa vsaj podobnim namenom, so leta 2003 nastali in vse do danes obstali Rat City Riot iz San Diega. Od takrat so doživeli mnoge težave in nadloge, pokvarjene kombije, odpovedane koncerte in ukradeno opremo. Vse to pa jih ni ustavilo na njihovi poti ali jim odvzelo volje in jih ustavilo. Potem, ko so podpisali pogodbo z legendarno založbo Taang! iz San Diega in za njih izdali album Dirty Rotten Games, se je začela njihova planirana dominacija sveta, na kateri za njimi ostajajo skurjeni zvočniki, scefrane gume in razlito pivo. To pa ni edina sled, ki vas pripelje do njih. Nabrit street punk je daleč daleč spredaj pred in nad vsemi tem spremljevalnimi pojavi.
Po dveh letih vztrajanja, kljub številnim menjavam članov, so Rat City Riot prestopili k Street Anthem Records in avgusta izdali ep The Open Road E.P. Sigurno pa lahko kmalu od njih pričakujemo tudi kakšne daljši zvočni posnetek.
Še pred tem, pa jih lahko skupaj s The Hollowpoints vidite in slišite v Klubu Gromka, 16.10. 2007.

Vstopnina v predprodaji do 15.10 je 6e, na dan koncerta 7e, kar je majhna cena za dva velika, odlična, ameriška street punk benda!

http://www.myspace.com/thehollowpointswa
http://www.myspace.com/ratcityriot

Video/

http://www.youtube.com/watch?v=yRLo3CcLKmM
http://www.youtube.com/watch?v=gmHMVec8JHY
http://www.youtube.com/watch?v=8Cwe2aRFZgA


Vabljeni!

TTB


kontakt: twotonebinas@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz