PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 23. oktober 2007

22:00 - Twotonebinas
SONIC BOOM SIX (skapunkreggaehiphop, UK) + SUE SOUND CIRCUS(skapunkhiphop, Aus)

Sonic Boom Six so se na manchesterski glasbeni sceni pojavili aprila 2002. Nekateri člani so bili v bendu, ki se je imenoval Grimace, in pod tem imenom so tudi izdali en album, nato pa so ustanovili novo zasedbo pod imenom Sonic Boom Six.
Še istega leta so izdali po bendu poimenovan demo, katerega so promovirali na turneji, kot predskupina skanksterjev The Toasters in skapunkhiphop divjakov King Prawn. Prav tako so tourali z Coolijem Ranxom, originalnim pevcem The Toasters in kasneje Pilfers, kjer so nastopali tudi kot njegov spremljevalni bend.
Leto 2003 je prinesto The turbo ep, njihovo prvo izdajo za Moon ska Europe. Ep je dozivel serijo odlicnih kritik, ki so Sonic Boom Six prinesle nastope na BBC-jevi Radio One oddaji The Lock up. Drugi ep, Sounds to Consume, je sledil leta 2004. Sounds to Consume je leto kasneje izšel v Champion izdaji, ki vsebuje originalne komade, tri remixe, akustično izvedbo in video. Lani pa so Sonic Boom six končno dočakali izdajo celotnega studijskega albuma The ruff guide to genre-terrorism, ki je izšel za Deck Chees records.
Sonic Boom Six niso tipičen ska bend, niti tipičen reggae ali punk bend. So bend, ki jim je uspelo žanre kot so ska, punk, reggae, hiphop, raga, bhangra in hardcore združiti v svežo, udarno mešanico z lastnim pečatom. Glasbo uporabljajo kot medij za socialni angažma, vendar z pravim ravnotežjem med resnim in zabavnim. Njihov zasčitni znak ali zvok je vocal pevke Layle, z značilnim rapping stilom, ki pa v več kot enem komadu dokazuje, da zna tudi normalno peti. Komadi Sonic boom six so zelo raznoliki in v enem se lahko zamenja kopica ritmov, nikoli pa ne izgubijo za njih značilnega groova. Ta raznolikost, prehajanje med žanri, lepljenje in razkosavanje, je poleg Laylinega vokala tisto kar daje samo njim značilen zvok
Sonic Boom Six bodo oder ogrevali Sue Sound Circus iz Celovca. Bend obstaja od leta 2000, ko so se trije fantje odločili nabaviti par instrumentov in preiskusiti svoje razumevanje skaja, punka in reggaeja, z delanjem lastnih komadov, pri čemer so največji vpliv na njih imeli Sublime in Bob Marley. Razumevanje se je izkazalo za pravo, saj jim je prineslo koncerte po Avstriji z številinimi tujimi bendi kot so Karamelo Santo, La Vela Puerca, Benuts,…Sue Sound Circus so kot trio nastopali kar nekaj let, nato pa so se stvari spremenile in bend se je razrasel v kar desetčlansko zasedbo, ki vključuje tudi ragga mc-ja in petčlansko brass sekcijo, ki raztura vsak oder na katerega so povabljeni.
Net:

www.myspace.com/sonicboomsix
http://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_Boom_Six

http://www.myspace.com/suesoundcircus

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=YKxdMPf1FrA
http://www.youtube.com/watch?v=4SWo9itColw
http://www.youtube.com/watch?v=WnLNSRmDtbY
Vstop – rezervacije na twotonebinas@yahoo.com do 22.10 6e, na dan koncerta 7e
 


kontakt: twotonebinas@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz