PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 28. november 2008

00:00 - Twotonebinas
KRUM BUMS (hcpunk, ZDA) + DATURA (hcpunk, Slo)

Ob začetku tisočletja so silne Krum Bums tvorili Trae Martinez na kitari, J.V. Krum, na basu, Chuck Bum na bobnih in Dave Tejas na vokalu. Svoj napad na »Državo samotne zvezde« so začeli z peščico na hitro narejenih klasik, toda naslednja štiri leta drgnjenja ušesa parajočih kitar in nažigaških ritmov je Krum Bums razvilo v celovit, moderen hardcore izbruh, ki se je razširil tudi na preostali del sveta.

Poleg igranja neštetih koncertov po Texasu, kjer si prestol nespornih kraljev underground scene delijo z še nekaterimi drugimi prijateljskimi bendi, so Krum Bums za splošni blagor širše populacije prispevali tudi preluknjane gume, zakuhane motorje in kilometre avtocest, tudi zunaj mej Samotne zvezde. Na teh poteh so turneje in oder delili z bendi kot so Slaughter and the dogs, T.S.O.L., Youth Brigade, Fear, Verbal Abuse, The Virus, The Casualties, Unseen, The Forgotten, Defiance, in številnimi drugimi.

Med vsemi temi turnejami in posameznimi koncerti pa so Krum Bums uspeli nekaj zvokov spraviti tudi v trajnejšo obliko. Najprej v obliki demo posnetkov in sodelovanj na kompilacijah, nato pa sta sledila The Sound in letos izdani As the tide turns. Oba albuma predstavljata kaotičen punk rock napad na poslušalca, ki ga zavzameta z vplivi segajočimi od D-beata, 82 UK punka, New wave of British heavy metala do melodičnega hardcora.

Krum bums bo ojačevalce, bobne, mikrofone in publiko zagrela trboveljska Datura – anarho punk bend, ki se je rodil februarja lani, pa v tem kratkem, času uspel naklepati skupaj že več kot trideset avtorskih komadov. Značilno za njihove komade, razen tistih starejših, ki so v angleščini je, da so spisani v trboveljskem narečju, govorijo pa o kruti realnosti, vojni, onesnaženosti, nacionalizmu, pohlepu in podobnih »punk« temah.

Krum Bums na You Tube:

http://www.youtube.com/watch?v=WY1JWWz2img
http://www.youtube.com/watch?v=jtOGWr5Z198

My space:

Projekt Twotonebinas je del programa Kud Anarktika, ki domuje v Klubu Gromka. Podpirata ga Ministrstvo za kulturo in MOL Kultura.


kontakt: twotonebinas@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz