PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 16. september 2008

22:00 - Koncert
Kruzenshtern i Parohod (Tel Aviv, Izrael)

Kruzenshtern & Parohod prihaja iz Tel Aviva. Ime so si nadeli po fikcijskem parniku »Admiral Ivan Fyodorovich Kruzenshtern« iz popularne risane serije Prostokvashino.

Kruzenshtern & Parohod je eden od številnih projektov Igorja Krutogolova, izraelskega skladatelja in glasbenika. Poleg omenjene skupine je ustanovitelj 'Igor Krutogolov Karate Band' (mali veliki bend, ki igra grind-core, black metal, rock-n-roll in tango z otroškimi inštrumenti), sodeluje pri 'Chaos as Shelter', 'Bastard Noise', 'Agnivolok', 'Tidal', 'Crossfishes', 'NJD' itd. ter je avtor glasbe za animirani film japonskih režiserjev Yamamoto Hiromi & Takayuri Iwasawa. Trenutno sklada glasbo za gledališko predstavo slavnega izraelskega režiserja Igorja Berezina. (http://www.escrec.com/igorkrutogolov/, http://www.myspace.com/krutogolov).

Vsekakor anti mainstream, eksperimentalni in avantgardni zvok in pristop izraelskega Kruzenshtern & Parohod, ustanovljenega leta 2000, prinaša mA©lange klezmerja, jazza in hardcora z številnimi spremembami v ritmu, premorih ter stopnji intenzivitete. Zato tudi mnogi njihovo glasbo enostavno označujejo za klezmercore. Ob poslušanju njihove glasbe se v misli prikradeta dve imeni - Mike Patton in John Zorn. Drugi prisegajo na duh bendov kot so Primus, The Melvins, Ne Zhdali. In seveda tu je še klarinet, ki proizvaja tipičen zvok klezmerja.

Skupino sestavljajo:
Igor Krutogolov: bass balalaika, vokal, ustna harmonika, noise
Ruslan Gross: klarinet, bas klarinet, vokal
Guy Schechter: bobni, vokal« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz