PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 18. september 2008

22:00 - Kantiteta
Tadej vesenjak, ak Stuhla?, Monika ?u

[b]Tadej Vesenjak[eb], kantavtor, ki f prleščini misli, »guči« in poje. Štirikratni nagrajenec kantavtorskega festivala KantFEST, udeleženec festivala LENT2007 ter gost Jureta Longyke v oddaji IZŠTEKANI. Besedila, ki jih poje v prleškem narečju, so izpovedna, življenjska, družbenokritična in humorna. Glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rokovskim pridihom. Za tiste, ki niste vešči prleščine, bo poskrbljeno tudi za podnapise.

[b]ak Stuhlač[eb] je glasbenik, ki s klasično kitaro in glasom predstavlja svoje pesmi in štorije, svoj pogled na svet in (ne)razumevanje le-tega. Njegova glasba je izvirna in preprosta, lahko prebavljiva, hkrati groba in nežna. Na koncertu lahko pričakujemo prerez njegovega dela s poudarkom na zadnji (tretji) plošči, ki jo bo predstavil brez spremljevalne skupine. Stuhlač je znan po tem, da v studijih vse inštrumente in vse glasove posname sam, na koncertih pa včasih za spremljavo povabi tudi kakšnega glasbenega kolega.

[b]Monika ?uš[eb] se ljubiteljsko že več let ukvarja s pisanjem poezije. Letos je izdala svojo prvo zbirko z imenom »Sledi vetra«, iz katere bo prebrala nekaj odlomkov.

Po koncertu glasbo vrti CD.

Koncert je podprl Avstrijski kulturni forum Ljubljana.« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz