PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 25. november 2008

22:00 - Performans
CON-FINE APERTO / ODPRTA MEJA

CPG IMPRO

Primož ?učnik (mala zvočila, gramofon, povratna zanka, teksti)
Ana Pepelnik (govor )
Tomaž Grom (mala zvočila, elektronika)

Cpg Impro je interakcija govorjene besede (tekstovni kolaž) in zvočne slike, ki se dopolnjujeta in dogajata na način godbene improvizacije. Gradii se zvočnost s pomočjo glasu, besede, inštrumentov, zvočil, igral, uporabnih predmetov, tolkal in drugih »primitivnih« izvirov zvoka (igrače, radijski šumi) in živo rabo gramofona, računalnika in zvočnih značilnosti prostora. Impro je poskus povezovanja različnih govoric: „besede, zvoka, hrupa, šuma, tišine“, ki jih akterji, v luči sodobnih, svobodnih in inovativnih tokov v glasbi 20. stoletja, razumejo kot enakovredne dele celote.
http://www.sploh.si/impro.html

TILT

Tao G. Vrhovec Sambolec – elektronika v živo (Max/Msp)
Tomaž Grom – kontrabas?

Tilt temelji na eksperimentiranju z zvokom in se ukvarja tako z improvizacijo kot s strukturiranim pristopom do glasbe. Osredotoča se na ustvarjanje zvočnih tekstur in glasbenih struktur s pomočjodigitalnega procesiranja zvoka v živo. Ta postopek po eni strani spreminja in širi ekspresivni razpon inštrumenta, po drugi strani pa postavlja inštrument v drugačen akustični kontekst, kar nato zahteva drugačen način samega igranja nanj. Giblje se na meji med akustičnim in elektronskim, ju združuje, zoperstavlja in včasih medsebojno izključuje. Do zdaj je TILT izdal dve zgoščenki DVOJNIK in TILT.

http://www.sploh.si/music.html
http://www.taogvs.org/TILTmain.html

CON-FINE APERTO / ODPRTA MEJA

Sodelovanje predstavnikov različnih ustvarjalnih ozadij in področij (od klasičnih, do subkulturnih, glasbenih in literarnih) omogoča združevanje in preseganje glasbenih žanrov (jazz, sodobna komponirana glasba, improvizacija, elektroakustična glasba) in mešanje literarnih zvrsti. Z interakcijo razlik in drugačnosti, s kratkimi, dvajsetminutnimi nastopi želimo doseči izmenjavo izkušenj, spodbuditi raziskovanje, komunikacijo in odprtost v snovanju. S kontinuiranim delom in žanrsko raznovrstnostjo želimo na enem mestu združiti različne poslušalce.
Na spodnjem linku si lahko ogledate o dogodkih iz lanskega leta.

http://www.sploh.si/confine.html« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz